Diari Més

Veïnal

«Situació d'incapacitat» per les torres d'alta tensió entre els veïns del Pinar

Els residents de la urbanització seguiran lluitant per la seva retirada però asseguren que ja no saben què més poden fer per desencallar la situació

Les torres elèctriques del Pinar no tenen cap protecció.

«Situació d'incapacitat» per les torres d'alta tensió entre els veïns del PinarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa una setmana de la de la «gamberrada» que va trasbalsar els veïns de la Urbanització del Pinar, prop de Castellvell. La matinada del passat diumenge sl soroll d’una forta explosió els va despertar. El soroll era culpa d’una bretolada que havia provocat que el terra s’aixequés per culpa del far d’un cotxe que algú havia llançat contra els cables de coure. El president de l’associació de veïns de la zona, Antoni Pont, ja va notificar els fets a l’alcalde i als regidors, però aquests es troben amb les mans lligades. No està en mans seves arreglar la situació si la Generalitat no fa res abans, o així és com van quedar les coses quan es van encallar les obres que havien de dur-se a terme.

«A la urbanització estem molt preocupats», manifesta el president, que afegeix que «fins a cert moment sabíem que hi havia una voluntat que s’enterressin les torres, però ja no». Els veïns afirmen passar-ho molt malament per la presència d’aquestes torres d’alta tensió. «N’hi ha que pateixen migranya i maldecaps i ens han arribat a dir que per culpa de les ones es pot arribar a patir alguna malaltia cancerígena», exposa Pont. A més, defensa el president, les torres no tenen cap mena de protecció o vigilància i estan a l’abast de qualsevol. «Els nens es posen sota de les torres sense problemes», exposa, i afegeix «estem totalment abandonats».

Fa anys que tenen aquesta assignatura pendent i mai han aconseguit cap millora.

A finals de març la reivindicació per a què retiressin les diverses torres d’alta tensió que hi ha al barri va arribar a la Generalitat, que va decidir que era molt més econòmic el trasllat que el seu soterrament. A més, el Partit Popular va portar també a la Generalitat la proposta de soterrar la línia elèctrica, un tema que ja s’havia tractat al 2007 i que el projecte havia quedat suspès perquè la Generalitat havia deixat d’oferir les partides pressupostàries corresponents.

«Continuarem lluitant»

No saben què més fer, però el president assegura que «estic lluitant perquè el tema no quedi encallat» perquè és una problemàtica que també afecta altres llocs, i afegeix que «no hem llançat la tovallola ni la llençarem». Els fets del passat cap de setmana són una mostra dels greus problemes que comporta tenir aquestes torres d’alta tensió al descobert. Pont assegura que és «una situació d’incapacitat» i que es tracta d’una lluita inútil contra els lobbies de les companyies elèctriques i distribuïdores. «Hi ha hagut diners per fer coses però aquest tema s’ha abandonat», resumeix el president.

tracking