Diari Més

Mobilitat

Reus tindrà una xarxa de carrils bici connectada i aparcaments municipals

Pla Específic per a la Mobilitat en Bicicleta al municipi estudiarà aquestes dues propostes, que es preveu que s’implantin a finals d’any

Reus tindrà una xarxa de carrils bici connectada i aparcaments municipals

Reus tindrà una xarxa de carrils bici connectada i aparcaments municipalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre de la ciutat disposa de noves i millors senyalitzacions pel carril bici, així com nous espais d’aparcament a l’aire lliure. Però «encara queda molt per fer» declaren des de BiciCamp, Aviat començarà la redacció del nou Pla Específic per a la Mobilitat en Bicicleta, que inclou dues actuacions claus per a la mobilitat. El pla veurà la llum en el termini d’entre cinc i set mesos,

La primera, tal com explica Ester Àvila, membre de la junta de Bicicamp, consistirà en «generar una xarxa connectada dels carrils bici que encara no estan connectats». «Es vol crear una xarxa que tingui sentit», exposa Àvila, fent referència a alguns dels trams que estan o fets malbé o que no porten enlloc. Al llarg dels últims quatre anys, aproximadament, han estat molts els usuaris que s’han queixat de la mala gestió municipal dels carrils bici. Hi ha molts exemples, com el del carrer Manuel Pedrolo, que recorre la via del tren i s’acaba, de cop, amb un mur. O el de l’Avinguda del Comerç, al barri Gaudí, on unes tanques metàl·liques impedeixen la connexió entre els dos carrils separats per un pas de vianants. Al passeig Prim i Sunyer també es donen casos en què estants de la ONCE, torretes de flors, arbres o terrasses d’establiments impedeixen un carril continuat.

Aparcaments a Amersam

Un dels altres projectes que també estarà present a la taula del Pla Específic és la de crear aparcaments per a bicicletes dins la xarxa de pàrquings municipals d’Amersam. «Són aparcaments més segurs i que estan al llarg de tot Reus», explica la membre de BiciCamp. Caldria estudiar quina seria la forma per a fer-ho compatible, i amb quin tipus de tarifes es faria.

Els aparcaments a l’aire lliure són una gran millora, com per exemple els últims que es van instal·lar al juny a la plaça del Mercadal i del Teatre. «Els volem ben visibles perquè la gent no s’atreveixi a robar les bicicletes», assegura Ester Àvila. I és, precisament, per aquesta precaució que es preveu utilitzar els pàrquings d’Amersam.

Està previst que aquestes noves mesures es puguin aplicar ja a finals d’any.

Cal recordar que a principis d’aquest mes es va fer públic un projecte «imminent» per connectar el Campus Bellissens de la URV amb el centre i les estacions. El primer tram en materialitzar-se vincularà les facultats i l’estació de bus. Després, se’n completaran la resta per tal que la comunitat universitària pugui compatibilitzar l’ús del transport públic i les dues rodes i arribar, de forma segura, fins a l’estació de tren.

tracking