Diari Més

Tradició

La Fira de Sant Jaume acollirà una competició de bàsquet a cavall

El Parc de la Festa aplegarà la jornada del 22 al 24 de juliol amb més novetats programades

La Fira de Sant Jaume acollirà una competició de bàsquet a cavall

La Fira de Sant Jaume acollirà una competició de bàsquet a cavallOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una competició de bàsquet a cavall o horse ball o els espectacles amb dona en llibertat i acrobàcies a cavall a càrrec de la companyia francesa Manon Lesage són algunes de les principals novetats de la Fira de Sant Jaume de Reus, que arriba a la vintiunena edició.

El lloc escollit serà el Parc de la Festa, del divendres 22 de juliol al diumenge 24. La Fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels certàmens firals més antics de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343.

La fira del cavall està organitzada per l’Associació dels Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, i es comptarà amb la presència de diferents centres d’equitació de la demarcació. Serà el mateix divendres, el primer dia de la fira, que es podran veure les actuacions del club hípic. El dissabte al matí tindrà lloc el Concurs d’Alta Escola, i a la tarda, el Concurs Territorial de Salt d’Obstacles, que compta amb un gran èxit de públic per la seva espectacularitat. I diumenge al matí es realitza el Concurs de Doma Clàssica i a la tarda, el Concurs de Pole Bending i Barrel Racing.

Espectacle nocturn i sopar

A banda, cada nit s’oferirà el sopar tradicional de la fira amb «productes de casa nostra», com assegurava Uwe Von Riegen, responsable del sopar. Tindrà un preu de 10 euros, i tindrà productes d’Alforja, Riudoms, o Vinyols entre d’altres.

També, cada nit, hi haurà el gran espectacle eqüestre a càrrec de la companyia francesa Manon Lesage, amb la seva doma en libertat i acrovàcies a cavall. «És la primera vegada que ve una companyia francesa, i més d’aquestes magnituds», exposava Enric Espasa, de l’Associació Amics del cavall.

També s’habilitarà un gran espai per als infants amb algunes novetats. Hi haurà una zona infantil on s’hi ubicaran les tradicionals atraccions de fira, així com el circuit de ponis, en què poden pujar els nens i fer una breu passejada. Aquest any, com a novetat, hi haurà uns ponis per als més petits que encara no puguin pujar a llom dels de veritat. «Són uns ponis de peluix, amb rodes que els permetrà fer un petit circuit», explicava Espasa.

Les curses de la fira

Coincidint amb la fira hi haurà la vintena cursa de portadors de sacs d’avellanes de 58 quilos al llarg de 900 metres. Serà el vint-i-tresè Trofeu Xola i se celebrarà dissabte a un quart de nou de la nit. El divendres se celebrarà una altra cursa, la nocturna, que fa el recorregut de Reus-Riudoms, anar i tornar.

tracking