Diari Més

Política

El PP portarà a la justícia les noves mesures d'estalvi de l'hospital

Els populars denunciaran al Contenciós Administratiu aquells partits que hi van votar a favor

El PP portarà a la justícia les noves mesures d'estalvi de l'hospital

El PP portarà a la justícia les noves mesures d'estalvi de l'hospitalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada més els intents del Partit Popular per anul·lar les mesures per pal·liar el dèficit de l’hospital Sant Joan no van servir de res. Aquest cop va ser la Comissió de Serveis Generals i Econòmics qui va denegar el recurs de resposició dels populars. Una vegada més el Govern va votar-hi en contra i CiU, Ara Reus i ERC van prosperar gràcies al vot del Partit Socialista.

Amb aquesta negativa Sebastià Domènech assegura que si en el ple d’aquest divendres no es tiren enrere les mesures econòmiques i de traspàs de fons per al centre sanitari «recorrerem a la via judicial, anirem al Contenciós Administratiu», i va afegir que la denúncia aniria dirigida contra «tots aquells que aprovin les mesures».

Domènech defensa clarament la seva postura i afirma que les mesures «incompleixen la igualtat de tots els espanyols i va en contra de la constitució, que garanteix una sanitat pública».

El líder del PP exposa que és veritat que els arguments de l’interventor sobre el pla d’ajust, l’amortització del crèdit i la moratòria no tenen cap error, però «l’interventor no va dir res sobre els dos punts que nosaltres defensem». Aquests dos punts es basen en què, segons els populars, els reusencs pagarien doblement per la sanitat, una vegada pels impostos de l’estat, i una altra pels impostos municipals que ajudin al centre sanitari. I el mateix passa amb Aigües de Reus, on els usuaris pagaran pels serveis i els beneficis aniran destinats a la sanitat. Mentre que els reusencs paguen doblement, altres persones de fora la ciutat que també en facin ús no hauran de pagar aquest doble import, segons defensa Domènech.

Fons del CMQ a l’hospital

Com a alternativa a aquestes mesures el Partit Popular presentarà una moció al ple del pròxim divendres per sol·licitar el trapàs de fons del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus (CMQ) a l’hospital. «És 100% de Reus i els seus recursos són del Grup Salut, defensa el popular.

En aquesta línia no és partidari del traspàs de dividends de la Gestió Comarcal Hospitalària de Móra d’Ebre (Gecohsa), ja que «és més complicat perquè hi intervenen altres municipis».

La proposta ja va ser presentada mesos enrere per la CUP, però va acabar caient en l’oblit. Els cupaires, però, plantejaven el traspàs de fons dels dos centres, CMQ i Gecohsa.

La proposta arriba en un moment de trasbals per al sistema sanitari de la ciutat. Els treballadors del CMQ, fa unes setmanes van saber que la família Fàbregas no vol renovar el contracte amb el centre i es continuen les negociacions. A més, el comitè d’empresa ha denunciat reiteradament la manca d’inversions i que el centre s’ha quedat petit.

tracking