Diari Més

Ajuts socials

Aigües de Reus concedeix més de 1.900 ajuts socials en el rebut de l'aigua durant el primer semestre d'any

Els ajuts inclouen els d'urgència, per a famílies sense recursos, i les rebaixes per a famílies nombroses o amb tots els membres a l'atur

Aigües de Reus concedeix més de 1.900 ajuts socials en el rebut de l'aigua durant el primer semestre d'any

Aigües de Reus concedeix més de 1.900 ajuts socials en el rebut de l'aigua durant el primer semestre d'anyDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aigües de Reus ha concedit fins a meitat d’aquest any (30 de juny) 1.933 ajuts socials a famílies en la factura de l’aigua. Aquesta xifra comptabilitza les 431 famílies que es beneficien d’ajuts solidaris –en forma de bonificacions excepcionals en la factura– que Aigües de Reus aplica a aquells clients que pateixen dificultats econòmiques i que justifiquen davant Serveis Socials que tenen problemes a l’hora de fer front al pagament. Més enllà d’aquests ajuts d’urgència, els 1.933 ajuts concedits fins al 30 de juny inclouen també les rebaixes en la tarifa per a famílies nombroses o amb tots els membres a l’atur, entre d’altres.

El Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals va validar al desembre passat la continuïtat dels mateixos mecanismes d’ajuda per a tot l’any 2016. Cal tenir en compte que, en començar el 2015, el municipi –a través d’Aigües de Reus– va ampliar la cobertura econòmica d’aquesta partida i, alhora, va perfeccionar els mecanismes de concessió d’aquestes bonificacions, sempre d’acord amb Serveis Socials de l’Ajuntament. D’aquesta manera, i com a novetat en relació a anys anteriors, es va introduir una nova bonificació que, enlloc de pal·liar tan sols els impagaments un cop ja acumulats, preveu la possibilitat d’aplicar bonificacions de caràcter preventiu en les pròximes factures que rep el beneficiari.

Es doblenels Ajuts Solidaris

Pel que fa a l’Ajut Solidari, els 431 casos d’aquesta primera meitat de 2016 són una xifra força elevada si es compara, per exemple, amb els 433 beneficiaris que hi va haver al llarg de tot l’any 2015. L’import que ha estat bonificat al llarg de la primera meitat d’aquest any ha ascendit a 65.237 euros. En paral·lel, també s’han concedit 61 fraccionaments i 10 ajornaments de factures pendents, atenent les sol·licituds rebudes mitjançant Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus.

Aquest Ajut solidari de caràcter excepcional res té a veure amb altres bonificacions de caràcter social, que ja s’apliquen des de fa anys, com són la bonificació de la factura per a famílies nombroses i la tarifa social, destinada a famílies que tinguin tots el membres a l’atur o a aquelles persones majors de 60 anys que percebin la pensió mínima. Tan sols en el cas de les famílies nombroses, són 1.237 les que se’n beneficien (segons dades, en aquest cas, de desembre de 2015). Aquest Ajut Solidari del tot excepcional tampoc comptabilitza els clients que compten amb ampliació dels trams de consum corresponents a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), una mesura que ja estava en vigor molt abans que esclatés la crisi econòmica.

Pel que fa a l’Ajut solidari, es constata ara mateix que les raons que el van impulsar són plenament vigents, atès que encara són nombroses les famílies que, en no poder assumir els rebuts d’aigua, es veuen abocades a fer front als recàrrecs que van associats a l’impagament, un fet que només provoca més dificultats per reconduir la seva delicada situació econòmica.

tracking