Diari Més

Reus diu sí al vehicle elèctric

L’any passat es van registrar un total de 2.207 recàrregues i més de 70 usuaris

Els diferents representants municipals van poder fer un primer tast dels vehicles sostenibles.

L'Ajuntament estudia renovar la flota de vehicles per cotxes elèctricsOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els dies 15 i 16 de juliol, a la plaça de la Llibertat de Reus es realitzarà una Mostra del vehicle elèctric, amb la col·laboració de concessionaris de la zona.

Els visitants tindran l’oportunitat de provar més d’una trentena de cotxes, motos i bicicletes elèctriques, a banda de conèixer de primera mà tots els seus avantatges.

La iniciativa pretén mostrar les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i, alhora, estiguin lliures de gasos contaminants i sorolls.

Aquest projecte se suma a les actuacions que l’Ajuntament, juntament amb les empreses municipals han portat a terme en els darrers anys per adaptar la ciutat al vehicle elèctric; d’acord al pla municipal que es va engegar l’any 2014, i que ha permès estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles.

En aquest sentit, es vol promoure la mobilitat elèctrica com a eina per transformar la circulació de la ciutat, amb informació sobre la disponibilitat i accessibilitat tant de vehicles com d’infraestructures que poden contribuir a transformar aquesta mobilitat.

Xarxa municipal de recàrrega de vehicles

Actualment, Reus compta amb 10 estacions, que l’any 2015 van tenir un total de 2.207 usos i més de 70 usuaris registrats –que poden aparcar i recarregar de manera gratuïta el vehicle a la ciutat.

La xifra a final de juny arriba als 109. Tots els aparcaments subterranis de la xarxa municipal –Llibertat, Oques, Sant Ferran, Pastoreta, Passeig Prim, Baluard, Carrilet i La Fira Centre Comercial– disposen de punts de recàrrega i també n’hi ha dos de superfície, a la plaça de la Llibertat i a l’àrea de zona blava de la Riera Miró.

La xarxa incorporarà aquest juliol dues estacions de càrrega ultra ràpida, que permetran recarregar totalment la bateria en menys de mitja hora.

Aquesta mateixa setmana ha començat la instal·lació d’aquests dos nous punts a la plaça de la Llibertat i a l’Àrea de zona blava de la Riera Miró.

Per poder aparcar gratuïtament mentre es recarrega el vehicle, només cal posar-se en contacte amb l’empresa municipal i acreditar la documentació tècnica del vehicle. A les oficines de Reus Mobilitat i Serveis es facilitarà una targeta sense contacte: un dispositiu amb tecnologia Mifare. Aquesta targeta permetrà l’accés il·limitat a tots els aparcaments i estarà activada per connectar qualsevol de les 10 estacions de recàrrega de la ciutat.

tracking