Diari Més

Societat

Els veins es queixen de la pudor i la manca de neteja d'alguns carrers de Reus

Aquesta problemàtica fa que els carrers tampoc estiguin nets i les voreres estiguin enganxifoses o molles

Els contenidors del carrer de l'Escultor Rocamora estan envoltats de brossa gairebé cada dia.

Els veins es queixen de la pudor i la manca de neteja d'alguns carrers de ReusOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica de mantenir tots els carrers nets de la ciutat està a l’ordre del dia. Si no és una zona, n’és una altra, però els ciutadans de Reus no acaben d’estar satisfets amb el servei de neteja.

Veïns del carrer de l’Escultor Rocamora denuncien la «mala olor» que fan les escombraries que es deixen fora dels contenidors durant el dia. A més, amb l’arribada de la calor aquest fet encara s’agreuja més i fa que s’intensifiquin les olors. En aquest carrer, a més, hi ha dos trams amb contenidors, tots dos plens de brossa per la part de fora i deixada al mig del carrer. Tant hi ha orgànic com residus plàstics, de cartó o de vidre. Sens dubte, els que fan més mala olor i salten més a la vista són les restes orgàniques, especialment de pa.

Aquesta problemàtica fa que els carrers tampoc estiguin nets i les voreres estiguin enganxifoses o molles.

Per la seva banda, els serveis de neteja passen cada dia per la zona i s’enduen la brossa, tant la del terra com la dels contenidors. Tot i això, fins que no hi passen la brutícia s’acumula i deixa un mal aspecte a la zona. El problema, més que de manca de neteja, és de conscienciació i sancions, i per això alguns usuaris demanen compromís i solucions al consistori. La imatge dels carrers bruts degrada la zona. «La gent és incívica i el carrer està força degradat», exposen alguns veïns, tot i que diuen que no està més brut que altres carrers.

Altres zones de la ciutat

Alguns altres indrets de Reus presenten una imatge similar a la del carrer de l’Escultor Rocamora. És el cas, per exemple, de la plaça Gandhi, prop de l’antic Velòdrom. Alguns dels veïns també s’han queixat de la deixadesa, dient que «hi ha brutícia per tot arreu» i ho qualifiquen de «vergonya».

Tal com passa en la majoria dels llocs de la ciutat, els serveis de neteja no poden estar totes les hores del dia pendents d’una sola zona i l’incivisme d’algunes persones és la que provoca que s’acumuli la brossa al carrer.

També els veïns de la zona del Passeig de la Boca de la Mina van fer una crida de denúncia el passat mes de maig queixant-se de com brut estava el passeig. En aquest cas denunciaven que les papereres estaven plenes de brutícia, els bancs bruts i pintats i hi havia objectes «inadequats» com carretons de supermercat o matalassos. Al cap de poques hores d’haver fet una denúncia ciutadana per les xarxes socials es va enretirar tot.

tracking