Diari Més

Comerç

La calor i la platja guanyen el pols al primer diumenge de rebaixes

Els comerços del centre de la ciutat no es veuen afectats per la Fira però si pels descomptes previs

El centre comercial va registrar més compradors que els comercços de la ciutat.

La calor i la platja guanyen el pols al primer diumenge de rebaixesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són les primeres rebaixes d’estiu a la Fira de Reus i ahir, en el primer diumenge de rebaixes, el centre comercial presentava més nombre de visitants i compradors que el centre de la ciutat. Possiblement, la calor i el sol fossin un dels principals motius que incitaven a la gent a desplaçar-se fins al nou centre comercial reusenc. «Ara fa massa calor per anar pel carrer», explicava una de les usuàries, Mariela Alcoba, que afegia que a la Fira, «les grans marques estan totes concentrades i no tens necessitat d’anar al centre».

Ahir, l’afluència, tant al comerç del centre de la ciutat com al del nou establiment, era fluixa. «Veiem que hi ha menys gent però no per la Fira sinó perquè fa bon temps i estan a la platja», exposava Susana Ostio, de JMN Moda, i així ho conformava també una botiga de roba del carrer Galeres al dir que «són dies més tranquils perquè la gent està a la platja».

Segons els establiments de la ciutat, la Fira no ha guanyat el pols al petit comerç sinó que les rebaixes s’han «descafeïnat» a causa de l’inici prematur de les ofertes i descomptes de les grans marques. «De cada vegada van a menys les rebaixes», explicava Josep Maria Moix, propietari de l’Accala, i ho argumentava dient que «ja n’hi ha que en feien abans i llavors la gent ja va comprant abans i no espera el dia de rebaixes». «Abans el dia 1 començaven les rebaixes i tothom hi anava, ara no», sentenciava el comerciant del carrer Galeres.

Tot i això, defensen que les xifres són similars a altres anys, sols que en lloc de concentrar-se en tres o quatre dies, es dilueixen en els dies previs. «L’any passat es va vendre un 10% i aquest va pel mateix camí i una mica més», explicava Ostio.

La rivalitat entre Fira i centre

Aquestes eren les primeres rebaixes d’estiu de la Fira i aquells que tenen establiment al centre comercial i al mig de Reus podien fer una bona comparativa: «El tipus d’afluència és diferent. Les dues botiges del centre venen més, perquè la gent de Reus hi està més acostumada», explicava Jordana Salvadó, responsable d’U-Casas, de la Fira, que afegia que «aquí ve més gent de fora».

Hi ha gent per tot, alguns són partidaris de la Fira perquè està «tot més concentrat» i gent que diu estar «més acostumats al centre i no ens agraden els espais tacats», explicava Aurora Cabau, i així ho corroborava Josep Maria, que vol «botigues petites i de proximitat».

Molts dels que van sortir ahir ho feien perquè els altres dies treballen, com la Natalia Valencia, que considera els dos llocs comercials igual de bons.

Els preus cauen dues dècimes al juliol a Tarragona i deixen la inflació anual en -0,9%, en negatiu durant l'últim any

Els preus cauen dues dècimes al juliol a Tarragona i deixen la inflació anual en -0,9%, en negatiu durant l'últim anyOlivia Molet

tracking