Diari Més

Urbanisme

Redessa ven els primers terrenys del catàleg municipal per 267.000 euros

Les parcel·les 17, 19 i 21 del complex Redessa 3 se subhasten per 89.000 euros més IVA cadascuna

Redessa ven els primers terrenys del catàleg municipal per 267.000 euros

Redessa ven els primers terrenys del catàleg municipal per 267.000 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El registre de patrimoni en què l’Ajuntament de Reus va catalogar, al setembre de 2013, solars, naus i edificis de titularitat municipal per posar-los a la venda i «fàcilment a l’abast de tothom» s’acaba de desprendre, pràcticament tres anys després de fer-se públic, de les primeres tres parcel·les. Els números 17, 19 i 21 del complex de Redessa 3 han passat a mans privades arran del procediment que subhasta obert per la mateixa Redessa el passat 28 d’abril. Amb la seva venda, les arques municipals ingressen 89.030,70 euros –un import a què cal afegir l’IVA– per parcel·la, xifra que deixa un global de 267.000 euros més IVA pel conjunt de les tres. En detall, es tracta de solars industrials emmarcats en el context del polígon Mas Bertran, entre els carrers de Castillejos i Apel·les Mestres, amb una superfície de parcel·la individual de 615,15 metres quadrats.

Els 30.000 metres quadrats de superfície de Redessa 3 van crear-se per contribuir al desenvolupament industrial i a la diversificació empresarial a la ciutat i per facilitar els projectes de les petites i mitjanes empreses i la generació d’ocupació. En haver-se venut aquests tres primeres solars, al catàleg d’immobles municipals restaran setze parcel·les més igualment vinculades a Mas Bertran. Aquest catàleg incloïa, en origen, 56 immobles disponibles i valorats en prop de 70 milions d’euros. Fonts municipals confirmen que el registre està «permanentment a la venda» i l’escàs moviment va lligat a l’evolució general del mercat immobiliari. Entre aquests 56 immobles –que ara seran 53– hi ha ara 19 solars per a usos industrials o de serveis, 27 solars residencials, quatre naus industrials i dos locals, i els mecanismes d’adjudicació són diversos: venda, concessió temporal o també lloguer, depenent dels casos en particular. L’única modificació que havia patit el catàleg en aquests darrers tres anys, i amb data de 2014, era el lloguer d’uns baixos ubicats a la plaça de la Patacada, que figuren com a reservats al propi web del catàleg.

Una empresa d’envasos de gelat

Dues de les tres parcel·les venudes ara, concretament el número 19 i el 21, les ha adquirit l’empresa Copy Valls Con Gelats SL, vinculada a la fabricació de cons de paper i d’alumini i que també ofereix als seus clients envasos per a gelats: una de les seves darreres creacions és la conocoppetta, que uneix el con i la terrina. La parcel·la número 17 ha estat adjudicada a nom d’un particular, però aquest ocupa també un càrrec Copy Valls Con Gelats SL.

tracking