Diari Més

Judicial

La professora de l'INS Domènech i Montaner haurà de ser readmesa

Així ho declara la sentència imposada pel jutge

Rosa Maria García va ser professora de l'INS Domènech i Montaner durant 8 anys.

El jutge dóna la raó a la professora de l'INS Domènech i MontanerOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el passat 16 de juliol la professora de l’INS Domènech i Montaner acomiadada per quedar-se embarassada, Rosa Maria García, tingués el judici al contenció de Tarragona, ara ja es coneix la sentència. El jutge ha dictaminat a favor seu, dient que reconeix el dret de la mestra a «obtenir el destí que tenia amb anterioritat» i condemna al Departament d’Ensenyament a pagar els costos judicials amb un màxim de 300 euros, tot i que té dret a presentar un recurs d’apel·lació en un màxim de 15 dies.

Ara és decisió de Rosa Maria decidir si vol tornar al seu anterior lloc de treball, però ella no ho veu del tot clar. «Per una part, ocuparia el lloc de treball més convençuda que mai», explica García, referint-se als esforços judicials que ha fet. Per l’altra banda, li preocupa com reaccionaria l’equip directiu del centre, que la va fer fora.

La sentència del magistrat exposa que no pot conèixer les «raons concretes que motiven la decisió de no continuïtat» i que aquesta «ha de contenir un mínim de motivació per garantir que no s’incorri a l’arbitrarietat, i més quan la recurrent-Rosa Maria García- ha gaudit d’una baixa de maternitat imminentment abans», referint-se al curs 2014-2015.

La sentència dóna més punts a favor de la professora a l’exposar que ella no sabia «ni tan sols a quin curs a quin curs es referien els incompliments, ja que la major part del curs anterior va estar de baixa». García exposava que se l’acomiadava per no haver desenvolupat correctament les tasques que li eren assignades. A això se li ha d’afegir que «l’informe de l’inspector és de data posterior a la resolució que es recorre, tractant-se d’un informe preceptiu».

Un dels motius que van portar a l’antiga treballadora del centre reusenc a denunciar va ser que considerava que no la volien renovar per la baixa de maternitat. Aquest fet també l’ha ressaltat el jutge en la seva sentència: «El que és més greu, tampoc s’hn aclarit les fundades sospites de l’actora que la seva baixa de maternitat podria ser la causa determinant de la decisió administrativa» i exposa que aquest «fet incorriria en una vulneració dels drets paterns protegits i emparats tan constitucional com legalment, considerant que, si els incompliments es refereixen al curs anterior de dita baixa, no s’entén perquè se li va concedir destí pel curs subsegüent».

García afirma que «passa molt sovint» i coneix altres dones en la mateixa situació que no ho han volgut denunciar.

tracking