Diari Més

Mobilitat

El Campus Bellissens tindrà itineraris de bici cap a les estacions de tren i bus

L’Ajuntament diu «sí» a la petició de la URV i la connexió amb els autocars és «imminent»; hi haurà bicis a 20 euros per a l’alumnat

El Campus Bellissens tindrà itineraris de bici cap a les estacions de tren i bus

El Campus Bellissens tindrà itineraris de bici cap a les estacions de tren i busOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta de la Universitat Rovira i Virgili perquè la implantació de la bicicleta a Reus inclogués la creació d’«itineraris segurs» que enllacessin el Campus Bellissens amb les estacions de tren i bus ha quallat i la connexió serà una realitat de forma «imminent». El primer tram en materialitzar-se vincularà les facultats i l’estació de bus. Després, se’n completaran la resta per tal que la comunitat universitària pugui compatibilitzar l’ús del transport públic i les dues rodes. Tot plegat anirà acompanyat d’una mesura que ja s’ha posat en marxa i que consisteix en proporcionar a estudiants, professorat i personal de la URV bicicletes de segona mà al preu de 20 euros i que poden adquirir-se al mateix campus. Aquest últim punt és possible arran d’un acord amb la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, que recupera bicicletes velles i les rehabilita.

«Aspirem a que, a Reus, es pugui anar de Bellissens al centre de la ciutat i a les estacions de bus i tren fent servir la bicicleta i amb seguretat», explica el vicerector d’organització i recursos de la URV, Xavier Farriol, que diu que «des de la universitat, per la nostra banda, ja fem campanya de l’ús de la bicicleta de la mà de BiciCamp i de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella». Correspondrà a la Guàrdia Urbana, ara que el projecte està en ferm sobre la taula i és «d’execució imminent», definir el recorregut concret dels «itineraris segurs» per a bicicletes, apunta Farriol, i detalla que aquests «no han de tenir obligatòriament la forma i el sistema habitual d’un carril bici, això hauran de determinar-lo els experts, el que sí que volem és que siguin segurs i que ofereixen garanties a les persones per damunt de tot».

Pàrquings i servei de bomba

La comercialització de bicicletes recuperades per la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella ja s’està realitzant des del mateix campus però també «mitjançant internet», precisa Farriol. Amb tot, «busquem que hi hagi estudiants, o fins i tot professorat i treballadors, que se’n comprin una, a aquest preu de 20 euros, i que la facin servir a través dels itineraris segurs per a desplaçar-se fins a la universitat però també fora d’ella».Per fomentar l’ús de les dues rodes, el Campus Bellissens «ha anat incorporant aparcaments» destinats a les bicis i compta també ara «amb un servei de bomba fix i gratuït, tenint en compte que la major part dels principals problemes amb què puguin trobar-se els usuaris concernirà les rodes». Pel que fa a les bicicletes, després d’adquirir-les i un cop completat el curs acadèmic, «els estudiants podran quedar-se-les, és clar, perquè les han comprat, i si no volen continuar-les fent servir, podran tornar-les a la mateixa associació perquè les posi de nou a punt i les inclogui un altre cop al programa», conclou el vicerector d’organització i recursos de la URV.

L’Ajuntament de Reus es troba en aquest moment, i en estreta col·laboració amb BiciCamp, redactant un Pla estratègic per a la mobilitat en bicicleta que veurà la llum en marge d’entre cinc i set mesos, tal com anunciava el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, en la presentació d’un paquet de mesures inicial que ja permet la circulació de dues rodes al centre.

tracking