Diari Més

BENESTAR SOCIAL

La residència de gent gran Marià Fortuny desaprofita serveis obrint a mitges

El centre assistencial es va obrir l’any passat però la segona planta continua tancada i no es preveu obrir noves places públiques

La residència de gent gran Marià Fortuny desaprofita  serveis obrint a mitges

La residència de gent gran Marià Fortuny desaprofita serveis obrint a mitgesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència per gent gran Marià Fortuny continua «a mig gas». Així ho explica la seva directora, Àngels Espinosa.

Aquest centre residencial va obrir les seves portes a l’inici de l’any passat, però ho va fer a mitges. Es va començar a treballar només amb una sola planta, de dues que en té les instal·lacions. Segons explica la directora, això fa que els serveis de què es disposa actualment es quedin a mitges. «Es desaprofiten serveis», resumeix la responsable. S’estan invertint uns diners que no estan rendibilitzats al màxim, ja que si el que s’ofereix és per a tota la residència, només es fa servir per la meitat.

Espinosa exposa que la feina que haurien de fer els treballadors amb dues plantes seria pràcticament la mateixa que amb només una, i afegeix que sols caldrien alguns treballadors més. Per estrany que pugui semblar, «la residència és més portable i fàcil de gestionar amb més residents», defensa la directora del centre.

Avantatges de les dues plantes

A més d’optimitzar els serveis, amb les dues plantes obertes es podria separar als usuaris per «nivells cognitius», explica Àngels Espinosa. Això vol dir distribuir la gent gran per diferents graus de demència i «seria millor per desenvolupar les activitats i el dia a dia». Aquesta separació no seria una distinció ni un tracte favorable a unes persones o unes altres, sinó que els diferents graus de demència fan que, en alguns casos, sigui més delicat tractar alguns usuaris i mantenir una convivència permanent amb la resta.

En aquest sentit, reclamen que s’obrin més places públiques per omplir aquest segon pis. Es podria obrir mitjançant places privades,però, ara mateix, de les 12 que tenen a disposició només en tenen cobertes 10. En canvi, les 20 públiques que tenen estan totes cobertes. «Ve molta gent interessada però poden pagar una plaça privada», exposa la directora del centre.

Segons informa el Departament de Treball, Afers socials i Família, «no hi ha intenció d’ampliar la col·laboració», amb el centre residencial Marià Fortuny, que està adscrit a aquest departament, ja que actualment no hi ha previst augmentar el nombre de places.

Un servei amb retard

La residència annexa al CAP Fortuny es va inaugurar l’any 2010, però no es va obrir fins l’any passat, cinc anys després. A més, les 20 places de residència es van destinar a acollir els usuaris de la residència Aljesa Vallmoll d’Alforja, que va tancar les portes.

tracking