Diari Més

El Mercadal llueix amb la Festa Major

Al vespre la Festa Major de Reus finalitza amb el correfoc del Ball de Diables i l'encesa de la Víbria i el Drac

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la Mercadal

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia de Sant Pere ha començat ben d'hora al matídesprés de les revetlles que van omplir la ciutat fins altes hores de la matinada aquest dimarts. Les tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat, i matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables, han despertat els reusencs i reusenquesdel nucli de la ciutatben d'hora a les 8 del matí. També ho han fet lesmatinadesgalejadesdel Ball de Pere Joan Barceló, i les dela Banda Verge de Misericòrdia.

Els més llépols han pogut gaudirdels esmorzars de forquilla a diferents establiments de la ciutat, per estar a punt per l'inici de festa. I si algunsciutadans encarano estaven desperts amb les matinades de les 8, a les 9 del matís'han llançat, des de l'ajuntament, 29 avisos pirotècnics. Tot seguit, amb el Toc de Festa de fons, els Gegants han iniciat una cercavila, i a les 11 l'Escola Alba ha encèsla tronadaper deixar pas a les actuacions de lluïmentde tots els elements del seguicifestiu reusenc. Amb la música de cada element, aquests han mostrat a un públicforça nombrós, tot i la calordel final del matí, els balls sencers.

Exhibició castellera

Una vegadahan finalitzat els balls de lluïment, els Xiquets de Reus han pres el protagonismea la plaça del Mercadal. La jornadaha vistdescarregarun 2de7 a la primera ronda, un 9de7 a la segonaronda i, per finalitzar l'exhibició castellera, un 5de7. Castells de 7 i mig per celebrarel dia de Sant Pere.

A la tarda

Apartir de dos quarts de sis, el seguici festiubaixa fins a la Prioralper anar a l'Ofici, i un cop allà se celebra la solemne missa. Una vegada la imatge de Sant Pere surt de la Prioral, l'Àliga realitza el tradicional ball solemne curt, i a tres quarts de set el seguici arrenca des del Fossar Vell, i segueix pels carrers del centre de la ciutat. Quan la imatge de Sant Pere, després del tomb, arriba davant de l'Ajuntament, esclata l'última tronada de la FestaMajor del 2016. A continuació la imatge, acompanyada pel seguici festiu, es dirigeix altra vegada a la Prioral, on tots els elements ballen conjuntament amb la tronada aèria. I altra vegada a la plaça del Mercadal, la Víbria, el Drac, el Ball de Diables i el foc es converteixen en protagonistes de la plaça, per posar punt i final a la Festa Major de Reus.

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la Mercadal

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la MercadalCedida

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la Mercadal

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la MercadalDiari Més

tracking