Diari Més

Veïnal

Els veïns denuncien una nova ocupació il·legal a les Parcel·les Cases

Saben perfectament qui són però no els poden fer fora i han d’aguantar el seu mal comportament

La casa està entre el barri Juroca i el barri Montserrat.

Els veïns denuncien una nova ocupació il·legal a les Parcel·les CasesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les Parcel·les Cases tornen a estar preocupats per una nova ocupació il·legal al seu barri. Aquesta última es va produir el passat divendres, coincidint amb la festivitat de Sant Joan, al carrer Pere Cavallé i Llagostera número 56.

La denúncia al cos policial de la Guàrdia Urbana va arribar per part d’una veïna, que va veure com unes persones descarregaven mobles i els entraven a l’habitatge, suposadament buit i propietat d’una entitat bancària. Així ho explicava la presidenta de l’Associació de Veïns de les Parcel·les Cases, Isabel Moreno, que va afegir que en arribar el cos policial van descobrir que ja hi portaven instal·lats alguns dies. «Ja hi tenien matalassos i ja ja feia uns dos dies que hi dormien», exposava la presidenta. Així, cap cos policial els pot fer fora sense una ordre judicial prèvia que així ho autoritzi.

La casa ocupada, segons explicava Moreno, és molt gran i inclou dos habitatges. «Ja feia temps que anaven darrere d’aquesta casa», confirmava la presidenta de l’entitat. Coneixen perfectament els autors dels fets. Es tracta de famílies que ja han ocupat altres habitatges de la zona. No és la primera vegada que tenen problemes amb ells, ja que ja han provocat diversos aldarulls, alguns d’ells relacionats amb el tràfic de droga, tant en aquesta zona com en altres barris pròxims al seu.

Aquest habitatge ja havia estat precintat per la Guàrdia Urbana fa prop d’un mes i mig i ja hi havien intentat entrar diverses vegades. Tot i això, per fi ja van aconseguir el seu objectiu. «Ho han fet amb mala llet», es queixava la representant veïnal, perquè els ocupes van entrar de nit a l’habitatge mentre ningú els veia i «quan els van veure ja era massa tard». «Ara ho destrossaran tot», lamentava Moreno, que afegia que «potser ja han empalmat la llum i l’aigua i ja no hi haurà qui els tregui d’allí».

El cos policial de Mossos d’Esquadra va rebre la trucada d’un altre veí el passat dilluns denunciant, precisament, un intent d’ocupació, referint-se als mateixos fets.

Mes casos similars a la zona

L’ocupació del passat divendres no és un fet aïllat. «És el pa de cada dia», explicava Isabel Moreno.En aquesta petita zona ubicada entre el barri Juroca i el barri Montserrat ja són tres els habitatges ocupats. El primer de tots va ocórrer fa gairebé dos anys, i l’altre l’any passat. «Aquests dos no donen mal de caps», sentenciava la presidenta veïnal. En aquest sentit, destacava que es nota quan una ocupació es fa perquè es necessita un lloc on viure i quan es fa sense cap justificació. El mateix va passar amb un xalet ubicat a l’avinguda Pintor Fuster, prop del pavelló de Reus, l’any passat. Segons van explicar els veïns en el seu moment, sabien qui eren els autors de l’intent d’ocupació, que coincideixen amb els de l’actual a les Parcel·les Cases. En aquell cas es va evitar l’ocupació il·legal gràcies a l’avís dels veïns.

Mossos d’Esquadra exposa que ells no poden desallotjar a ningú sense una ordre i que només poden evitar l’ocupació abans que s’entri a l’habitatge.

tracking