Diari Més

Cultura

El ritme del blues atrapa Reus

El festival de música arriba a la seva vint-i-sisena edició i aplega més grups del territori que mai

El ritme del blues atrapa Reus

El ritme del blues atrapa ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La ciutat respira blues», explica el vicepresident de l’Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA), Cándido Álvarez. Aquesta entitat porta 26 anys organitzant el festival Reus Blues, que ja s’ha consolidat plenament a la ciutat, i que aquest any se celebrarà del 30 de juny al 17 de juliol. Aquest gènere musical cada cop està més de moda, fet que es demostra amb la presència cada cop més marcada de grups musicals del territori especialitzats en aquest estil. Un clar exemple és Moonlight Experience, un quartet format íntegrament per músics reusencs.

«El blues està tornant», exposa Álvarez, que afegeix que el festival va creixent any rere any. En l’edició anterior, per celebrar el seu quart de segle, van inaugurar dues sales més i una nova modalitat: la música a peu de carrer. Aquest any tornen a ampliar espais, incorporant-se el Museu del Vermut als escenaris musicals. També s’han passat de dos a quatre els dies que es podran veure actuacions musicals pels carrers de la ciutat. «Si no van al concert, van al carrer», argumenta el vicepresident. Aquest any també s’incorpora una altra novetat: el Combo-Blues. Es tracta de combos formats per alumnes de l’Escola de Música de la Selva del Camp i els alumnes de l’Aula de Música de Tarragona, que oferiran un espectacle musical el pròxim 3 de juliol a la Palma. «Cal fer pedagogia», certifica Álvarez, ratificant que és la primera vegada que fan una cosa d’aquest estil.

Els organitzadors reafirmen que el Reus Blues «és el gran festival de música de la ciutat», i que està en el mapa del blues com a segona ciutat catalana. Tot i aquest bon balanç «s’hauria d’impulsar amb més força», certifica Cándido Álvarez.

El programa presenta un bon ventall de grups del territori que fan blues, però el que més impacta i crida l’atenció és el repertori d’artistes internacionals, sobretot d’Estats Units, país bressol d’aquest gènere.

“White boy” White és el sobrenom del primer artista americà que encapçala la programació del festival, que actuarà l’1 de juliol al Centre d’Art Cal Massó. Es tracta d’un canta-autor i guitarrista de blues que fa una barreja única dels estils de swing i el memphis entre molts altres. L’altre músic nord-americà és Leslie Johson, més conegut com a Lazy Lester & Lazy Boots, que permet apreciar l’estil tal com es componia a l’època d’or del blues, i que tocarà el 9 de juliol a la Palma. Precisament aquell dia es presenta com «el plat fort» del festival. Un darrer americà tancarà la llista dels convidats internacionals: Richard Ray Farrel Band, un «autèntic bluesman».

En total s’acollirà a 12 artistes, dels quals vuit tenen ADN català. El festival abraçarà diversos punts de la ciutat, especialment les sales de concerts i espais amb terrassa, tals com el bar Campus o l’Absenta.

tracking