Diari Més

El Sant Pere més petit omple el centre de Reus

El Ball de Dames i Vells també ha estat el protagonista dels carrers més cèntrics de la ciutat

Els reusencs i reusenques més petits de la ciutat s'han convertit en els protagonistes de Sant Pere amb el Seguici Petit.

Seguici Petit de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els «petits» de la Festa Major handonat, aquest dilluns, els primers tastos del que seran dos dies d’auge festiu. Els elements festius petits s'han lluït, ha estatel seu torn. Durant més de dues hores, tots i cada un dels elements s'han plantata la plaça del Mercadal, a la vista d’un gran públic. La Cucafera, els Nanos, l’Àliga, que s’haestrenat en aquest dia de lluïment infantil, el ball de Prims, els Cercolets, etc., no hi podia faltar ningú en una de les cites més desitjades per pares i infants. Uns viuen amb emoció la presència de les bèsties i dels balls de la festa i altres veuen com els seus petits s’integren en el teixit cultural de la ciutat.La plaça de l’Ajuntament ha estat plena de gom a gom. També la Mulassa petita i el ball de Gitanes han donat els seus tocs a la festa.

L’Àliga petita s’estrena

La cercavila d'aquest dilluns ha estatla primera actuació en conjunt amb tots els altres elements de l’Àliga petita, que s'ha estrenatel passat dissabte. D’aquesta manera ja és una més de la festivitat de Sant Pere.

La sàtira de Dames i Vells

També ha estat el torn del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Com cada any, les notícies reusenques han estatburla de l’actuació teatral als carrers de la ciutat. Ni polítics nisocietat civil s'han escapat de la seva sàtira. La regidora de Cultura i la pista de gel han estat un dels molts temes dels que s'han fet mofa en quatre actuacions diferents.

Pels que s’ho han perdut, aquest dimartstenen una segona oportunitat. El ball satíric es tornarà a representar en tres ocasions diferents, just abans que comencin els balls, danses i castells del seguici festiu de la ciutat i l’anada a Completes.

tracking