Diari Més

Economia

La Fira Centre Comercial canviarà de mans amb l'absorció de Metrovacesa

Merlin compra els equipaments a la promotora, que desapareix, i assumirà la concessió a 50 anys per l’ocupació de terrenys a Reus

La Fira Centre Comercial canviarà de mans amb l'absorció de Metrovacesa

La Fira Centre Comercial canviarà de mans amb l'absorció de MetrovacesaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La immobiliària Merlin Properties ha tancat un acord per adquirir Metrovacesa i la seva cartera de centres comercials, valorada en més de 3.000 milions d’euros i dins la qual es troba també La Fira Centre Comercial. Arran de l’operació, Metrovacesa serà dividida ara en tres parts, dues de les quals –la dels centres comercials i una de segona que agruparà el vessant residencial– s’incorporaren directament a Merlin mentre que la tercera –formada per sòl i projectes en construcció– passarà a una societat de nova creació. A la pràctica, tot plegat suposa un canvi de mans de l’equipament comercial de Reus, la concessió del qual va a parar ara a Merlin Properties després que Metrovacesa abonés, al novembre i coincidint amb l’obertura de portes del centre, els 30,7 milions d’euros del canon pels terrenys de l’Avinguda de Sant Jordi on s’aixeca l’edifici.

Fonts municipals apunten que l’absorció de la promotora no ha d’afectar l’acord que van establir Ajuntament i Metrovacesa, al juliol de 2013, per propiciar que es desbloquegessin les obres de La Fira, els termes del qual «no canviaran». Merlin Properties haurà de fer-se càrrec ara de les obligacions de la companyia, que són «exactament les mateixes que les que ha d’afrontar qualsevol negoci», detallen les mateixes fonts. En aquell moment, es va segellar la concessió per l’ocupació dels terrenys a Metrovacesa per 50 anys i es va concretar el reguitzell de condicions per a la liquidació, en diferents fases, del canon en qüestió. També es va presentar la modificació del projecte de l’equipament comercial, que reduïa volumetria i alçada, tot mantenint la superfície inicial, per facilitar la viabilitat de la seva construcció. Per la seva part, des de Metrovacesa, confirmen que la desaparició de la promotora com a tal «no interferirà per a res» en aquestes condicions ni tampoc «en la situació» de La Fira Centre Comercial i subratllen «l’enfortiment» de la companyia immobiliària que n’assumeix la propietat.

L’operació ha quedat subjecta a l’aprovació de les Juntes Generals de Merlin Properties i de Metrovacesa, les quals, en principi, se celebraran al setembre 2016. Una vegada completada l’operació, el Consell d’Administració de Merlin estarà compost per quinze consellers, nou independents procedents de la mateixa Merlin, tres a proposta del Banc Santander, un a proposta del BBVA i dos consellers executius. La presència de representants de les entitats bancàries ve donada pel fet que és amb ells que la immobiliària ha signat l’acord d’absorció de Metrovacesa, com a creditors de la promotora i que van passar més tard a prendre’n el control en forma d’accionistes.

Premi al millor projecte de 2015

La Fira Centre Comercial rebia fa pocs dies el premi a la millor actuació immobiliària de nova construcció i no residencial de 2015, en el marc dels guardons que atorga anualment l’Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid. L’equipament, amb 65 locals i més de 40.000 metres quadrats, va superar, el passat mes de gener, el milió de visitants, i centra darrerament el creixement en la part de restauració i oci.

tracking