Diari Més

Habitatge

El consistori ja té el nou informe de sancions a bancs

Aquest document es preveia que estigués elaborat a finals de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ja té elaborat el nou informe que haurà d’entregar a la pròxima reunió de la Comissió Especial de Polítiques d’Habitatge Social i on s’exposa l’evolució de les sancions imposades a les entitats bancàries que tenen pisos buits a la ciutat.

Segons exposen des de la CUP, el retorn dels dossiers amb la informació del document s’hauria hagut de proporcionar als membres de la comissió a finals del mes de maig, termini que es va establir durant una de les últimes reunions d’habitatge celebrada al maig. «No s’ha fet mai cap més comissió», sentencia el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular, Edgar Hernández, que afegeix que durant l’últim ple municipal ja els van recordar que encara no es tenia aquesta informació.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, admet que el termini era a finals de maig però defensa que ara l’informe ja està correctament realitzat i «està pendent de convocar una nova comissió per explicar les dades».

La informació que hauria de contenir el document, segons explica Edgar Hernández, l’actualització de les sancions imposades a les entitats bancàries i com s’han resolt. En cas de no haver obtingut una resolució favorable caldria saber els motius d’aquests fets.

«D’aquesta manera sabrem quines xifres s’estan movent i si val la pena imposar una segona sanció o arribar a un acord amb el banc», exposa Fernández. Fins al moment no tenen més informació que les dades que els van proporcionar durant l’última sessió.

Aplicades 59 sancions

Ara com ara, i segons les dades de l’últim informe, l’Ajuntament ha aplicat 59 sancions a vuit entitats diferents. En un inici es va anunciar que les sancions s’aplicarien a les diferents entitats per un total de 78 immobles.

D’aquestes sancions, es va rebre un total de 43 recursos per part de les vuit entitats bancàries. Tal com ja va destacar Marc Arza a principis de maig, calia esperar veure quants dels recursos presentats es desestimaven i quants no.

Les multes, que en la primera fase eren de 4.500 euros, es van imposar al mes de maig. A partir d’aquí el regidor d’Urbanisme va destacar que hi havia dues opcions: o seguir multant-los, ja que encara quedarien dues fases més en cas de no complir els pagaments i els terminis, o presentar nous recursos jurídics per tal d’iniciar nous expedients a nous pisos.

Cal recordar que la xifra màxima amb què es podria arribar a multar a una entitat bancària s’eleva fins a 900.000 euros. En l’última comissió encara no s’havia decidit quin seria la xifra econòmica amb la qual multar a les entitats si s’arribava a una segona sanció.

Amb el nou informe tots aquests dubtes s’haurien d’aclarir així com saber si han augmentat les sancions o els recursos i si ja s’ha fet efectiu el cobrament d’alguna de les multes.

Quan es van presentar les anteriors dades també es va exposar que tres de les entitats havien proposat cedir els seus pisos a la Generalitat per tal que el consistori deixi de sancionar-los. D’aquesta manera, els immobles passarien a formar part de la borsa d’habitatge de l’ajuntament reusenc per a què en faci l’ús que cregui necessari.

tracking