Diari Més

Policial

Detenen per les protestes a la UdL un raper que està al cartell de Barraques

El músic lleidatà, acusat d’agredir periodistes durant l’ocupació del rectorat, ha quedat en llibertat; la Coordinadora manté el concert

Els manifestants, entre ells Hassel, davant la comissaria de Lleida.

Detenen per les protestes a la UdL un raper que està al cartell de BarraquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper lleidatà Pablo Rivadulla, conegut a l’àmbit artístic com a Pablo Hasel i que formava part del cartell de Barraques de Reus 2016, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, acusat d’un delicte contra les persones per haver participat presumptament, el passat 2 de juny, en les agressions a periodistes que informaven sobre l’ocupació del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). Des de la Coordinadora de Barraques, de ple en els preparatius de la cita que arrencarà aquest vespre amb les primeres actuacions musicals al Parc de la Festa, es mantenien ahir «a l’espera de veure com evoluciona tot plegat», encara sense haver-se pogut comunicar amb Hasel, i apuntaven la intenció, de continuar amb l’actuació del raper «tal com estava prevista inicialment» –dijous, a partir de les nou–, en la una nit de concerts on el raper coincidirà amb Itaca Band, Kop i Crisix.

Hasel formaria part del grup de 40 estudiants i joves externs a la universitat que havia accedit al despatx del rector com a mesura de protesta per la presència al centre d’agents de la policia catalana, que protegien la subdelegada del Govern i professora de la UdL Inma Manso. Una dotzena d’alumnes havien irromput anteriorment a una de les classes de Manso per mostrar el seu desacord davant la política d’acollida de refugiats. Va ser quan part dels activistes van convocar als mitjans per comunicar que abandonaven l’ocupació i personal del centre va entrar a les sales on encara hi havia estudiants per acabar de dissoldre’ls que alguns van carregar contra els periodistes, empentant-los i llançant líquids. Dos informadors van ser agredits i les seus dels seus mitjans van aparèixer amb pintades i van patir més tard impactes de pedres.

Una marxa davant la comissaria

La detenció de Hasel es produïa a les dues del migdia i a les portes de casa seva, a la plaça Hort de Santa Teresa de Lleida. Es dóna la circumstància que l’Audiència Nacional havia condemnat el raper, al 2014, a dos anys de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme, arran d’algunes de les lletres de les seves cançons que. Ahir, el músic sortia en llibertat amb càrrecs després d’estar durant unes quatre hores a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida. El raper no va voler declarar sobre els fets dels quals se l’acusa i està previst que sigui cridat a fer-ho els pròxims dies en seu judicial.

A dos quarts de vuit del vespre, participava en una manifestació contra la seva detenció amb una trentena de persones més. La marxa va començar davant la comissaria de la policia catalana a la localitat i arribava fins a la delegació de TV3 amb crits de «manipuladors» i amb pancartes on podia llegir-se «Avui és en Pablo, demà pots ser tu». Hasel va agrair el suport als manifestants i va dir que «o al carrer o a la presó seguiré amb la lluita». «Contra la repressió, ni un pas enrere», va afegir. Els allà presents van repartir un manifest en què explicaven que, a més d’aquestes denúncies, també se li ha obert a Pablo Hasel una nova causa a l’Audiència nacional per uns tweets «contra la monarquia i els tractes amb governs genocides com l’Aràbia Saudí i contra les tortures policials».

tracking