Diari Més

Atenció social

Perilla l'activitat de les associacions de la gent gran i l'esclerosis per la manca de voluntaris estables

Aquests dos col·lectius depenen d’ajudes de particulars per fer activitats i actes

El voluntariat a la gent gran només és fer acompanyament unes hores al dia.

Perilla l'activitat de les associacions de la gent gran i l'esclerosis per la manca de voluntaris establesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació de la Fundació d’Esclerosi Múltiple i la de l’Associació d’Amics de la Gent Gran a Reus necessiten voluntaris per dur a terme les seves activitats.

El nombre de voluntaris permanents ha baixat força en els darrers anys, fet que provoca que algunes entitats vegin perillar les seves activitats. «Sempre necessitem suport amb el tema de voluntaris», destaca Sefa Bové, responsable d’organització de la Fundació Esclerosi Múltiple a Reus, que especifica que «voluntaris assistencials n’hi ha pocs». Ara mateix en tenen un o dos, i quan són més necessaris són per a les classes d’aeròbic i les sortides que fan.

La responsable d’Amics de la Gent Gran a Cambrils i a Reus, Magda Civit, exposa que també van necessitats de voluntaris, sobretot d’acompanyament. Ara mateix són uns 12 voluntaris a Reus però en caldrien 10 més per poder complir amb les necessitats que tenen. «Tenim gent gran en llista d’espera per a assignar-los un voluntari», exposa Civit.

Des d’ambdues associacions destaquen que «costa molt trobar voluntaris permanents». En canvi, per a campanyes concretes no els n’acostumen a faltar. A tall d’exemple, Bové exposa que per a la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es necessiten uns 500 voluntaris i sempre els aconsegueixen, però en necessitarien més, ja que en alguns indrets en tenen només un, sobretot els més allunyats de Reus. «És difícil buscar voluntaris en pobles a uns 100 quilòmetres de la ciutat», certifica la responsable. Aquest és un fet generalitzat, ja que sovint les necessitats de les entitats d’ajudes socials no corresponen amb el que poden oferir els voluntaris. «A vegades hi ha voluntaris que no ho poden ser perquè no es poden quadrar els horaris», mostra Civit. Per exemple, hi ha persones que volen fer acompanyament a la gent gran però fins a les sis o les set de la tarda no poden per motius laborals. «A l’hivern la gent gran no vol sortir a les set al carrer», diu Civit. En aquest sentit les entitats defensen que és més fàcil aconseguir voluntaris a l’estiu. Tot i això, n’hi ha molts que comencen i al cap d’uns mesos se’n cansen i els centre els que necessiten, tal com expliquen, són «voluntaris permanents, que vinguin de forma regular i perllongada».

Per la seva banda, Civit exposa que creu que hi ha pocs voluntaris perquè «estar amb nens deu ser més fàcil que estar amb gent gran», i el mateix passa amb l’esclerosi múltiple.

tracking