Diari Més

Serveis

L'Ajuntament de Reus no troba sortida per a 350 contenidors vells i els vendrà «al pes»

La subhasta de recipients d’escombraries, que havia de servir per ingressar 6.400 euros a les arques municipals, queda deserta

Dissabte passat va cremar un altre contenidor de superfície ubicat al carrer Mare de Déu del Pilar.

L'Ajuntament de Reus no troba sortida per a 350 contenidors vells i els vendrà «al pes»Olívika Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procediment de subhasta pública que havia iniciat l’Ajuntament de Reus a finals del passat mes de maig per desfer-se de 350 contenidors de la brossa en desús i recuperar així un mínim de 6.416 euros –un import aproximat de 18 euros per cada contenidor– ha estat declarat desert. Només una empresa, vinculada al negoci de recollida, compra i reciclatge de plàstics i amb seu al polígon Riu Clar de Tarragona, hi va concórrer. Ho va fer, però, amb una proposta de 297,50 euros pel total dels 350 contenidors –quan el mínim havia d’ajustar-se a aquests 6.416 euros del preu de sortida–, i va quedar finalment exclosa de la licitació per no ajustar-se a les seves bases. Fonts municipals apunten ara que el següent pas, pel que fa als recipients, és «portar-los a una planta de reaprofitament on s’aconsegueixi el preu a mercat dels productes», és a dir, vendre’ls «al pes». Els contenidors, tots ells de superfície, es troben ubicats al parc central del servei municipal de neteja i recollida de residus, inhabilitats arran de desperfectes, avaries o incendis, entre altres.

L’operació impulsada a través de l’Àrea d’Hisenda i Recursos Generals resultava viable atenent a l’article 45 del Reglament de patrimoni dels ens locals, el qual concreta que aquells «béns no utilitzables, un cop valorats tècnicament, poden ser alienats per venda directa», com és el cas d’aquests 350 contenidors d’escombraries que havien de passar a mans d’un privat després d’haver-se considerat que no podrien tornar a emprar-se per la seva funció. En detall, es tracta de 180 contenidors de rebuig, paper i envasos amb capacitat per a 3.200 litres i de càrrega lateral; 75 de fracció de rebuig amb capacitat per a 1.100 litres; i altres 95 de fracció d’orgànica preparats per a acollir 700, 600 o 240 litres depenent del model. Les mateixes fonts apuntaven dies enrere la qüestió que no tots els contenidors que es posaven llavors a la venda en subhasta corresponien al reguitzell de recipients que han patit incendis provocats en els darrers anys, tot i que una part important d’ells sí que han estat retirats del carrer cap al parc del servei de neteja i recollida de Reus per aquest motiu. La resta, van resultar avariats arran de «cops o incidents» o havien quedat obsolets després d’oferir un primer ús en la recollida d’escombraries, entre altres circumstàncies.

Mantenir-los en estoc

L’Ajuntament considera ara que «mantenir-los en estoc i a la intempèrie és un problema perquè, amb el pas del temps, la situació dóna lloc al seu deteriorament». D’altra banda, poder desprendre’s d’aquests 350 recipients servia també les arques municipals per ingressar una quantitat de què no disposaria d’altra manera, amb els contenidors en el seu poder tot i que inservibles. La planta de reaprofitament que ara se’n faci càrrec «els desballestarà per separar-ne les diferents parts i fer-ne un reciclatge». Després que a la subhasta «no s’hi presentés cap proposta que s’adaptés a les bases», l’Ajuntament pren la determinació de trobar aquest nou destí per als contenidors, tot i que no hi posa encara una data. La nova fórmula reportarà igualment ingressos, tot i que presumiblement inferiors als que hauria donat la subhasta inicialment prevista.

tracking