Diari Més

Transports

Un vol Reus-Glasgow aterra a Nantes per l'actitud «agressiva» d'un cantant

L’home, de 29 anys i que va ser reduït dins l’avió a territori francès, és el vocalista de la banda The View, força coneguda a Escòcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vol de la companyia Jet2.com que cobria el trajecte entre Reus i Glasgow va haver de desviar-se de la seva ruta i aterrar a Nantes (França), aquest passat divendres, com a conseqüència de l’«actitud agressiva» d’un dels passatgers, que va ser detingut per les autoritats franceses, un cop a terra i a l’interior del mateix avió, pel seu comportament amenaçador. Es dóna la circumstància que l’home que va donar lloc als aldarulls és el cantant d’indie escocès Kyle Falconer, al capdavant de la banda The Views, força coneguda al seu país d’origen, que realitzava el viatge de tornada a casa des de Reus, en un avió que s’enlairava a la capital del Baix Camp quan passaven deu minuts de les deu del matí, aquest 17 de juny. L’aerolínia ha prohibit Falconer tornar-hi a volar «en tota la vida», anuncia que estudiarà la manera que aquest costegi les despeses del desviament no programat i ha obert «una investigació completa en col·laboració amb la policia d’Escòcia» per esclarir els fets, els quals, segons recullen diversos rotatius britànics, s’haurien originat arran de la negativa del cantant a seguir les indicacions del personal de cabina, que pretenia traslladar-lo al seu seient, separat del de la seva parella.

Kyle Falconer

L’avió afectat, que estava ocupat «principalment per famílies», havia d’aterrar a Glasgow cap a la una del migdia, però no va tornar a enlairar-se des de l’Aeroport de Nantes fins a les dues. Agents de la policia francesa van accedir a l’interior de l’aeronau, amb el passatge a bord, i van detenir Falconer i escoltar-lo a través de la pista, mentre el músic escridassava un dels membres de la tripulació. Fonts d’Aena consultades deriven la responsabilitat de pronunciar-se sobre l’incident a la pròpia aerolínia –en ocórrer els fets fora dels límits de l’Aeroport de Reus–, la qual emetia poques hores després de la detenció un comunicat al seu lloc web on precisava que Falconer, de 29 anys, «no va mostrar cap respecte pel benestar ni la seguretat de la resta de passatgers» del vol, fet pel qual «el comandant es va veure obligat a desviar-lo», acumulant un retard de més de dues hores al moment d’aterrar a Glasgow.

«No es va sorprendre gens»

Al mateix comunicat s’adjunten imatges de la detenció on es pot veure el cantant sent desallotjat de l’avió, forcejant amb els policies. També declaracions del director general de Jet2.com, Phil Ward, en què aquest explica que «els passatgers, incloent-hi també aquells que són famosos –en al·lusió a la popularitat de The View–, no han de tenir cap dubte que prendrem totes les mesures que siguin necessàries per posar fi amb aquest tipus de comportaments agressius als vols».

Un dels passatgers que viatjaven al vol Reus-Glasgow, en declaracions a The Mirror, apunta que «la parella fe Falconer estava asseguda a una fila i el seient que se li havia assignat a ell estava a una altra fila» i detalla que el cantant «va seure igualment al costat d’ella, sense tenir en compte qui realment havia reservat aquell lloc i, quan el passatger que hi havia de ser va arribar, es va canviar de lloc però va començar a maleir». El personal de l’avió «li va demanar diverses vegades que es calmés, sense resultat. Quan finalment va fer cas, crec que el pilot ja havia pres la determinació ferma d’aturar la situació i aterrar a Nantes», relata el viatger, que concreta que un cop a la localitat francesa «els policies van irrompre a l’avió i no van perdre el temps. Van emmanillar-lo i ell no es va sorprendre en absolut».

Estirat al terra de l’Aeroport

El turista afegeix que Falconer havia estat estirat al terra de la sala d’embarcament de l’Aeroport de Reus abans de pujar a l’avió, i havia escridassat la resta de viatgers de l’avió. Un portaveu de la policia escocesa, en paraules al mateix mitjà, reconeixia haver rebut notícia dels fets i també la investigació iniciada arran del desviament del vol. L’aerolínia es va tornar més mediàtica l’any passat en impulsar i difondre la campanya Junts A Bord, que vol deixar constància de la «tolerància zero» de Jet2.com amb comportaments «inadequats». Fins ara, la companyia ha prohibit volar més de 500 viatgers i per a 58 d’aquests la prohibició és «per tota la vida».

El moment que la policia francesa emmanilla el causant dels aldarulls, Kyle Falconer, a Nantes.

Un vol Reus-Glasgow aterra a Nantes per l'actitud «agressiva» d'un cantantTwitter

tracking