Diari Més

El Ball de Galeres celebra els seus 15 anys i obre les portes als infants

L’entitat vol renovar la flota de galeres i canviar el vestuari que llueixen els membres

El Ball de Galeres celebra els seus 15 anys i obre les portes als infants

El Ball de Galeres celebra els seus 15 anys i obre les portes als infantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ball de Galeres del seguici festiu està de celebració. Celebren 15 anys i volien fer festa grossa.

Durant tot el matí d’ahir van estar a la plaça Evarist Fàbregas fent activitats. Els infants van poder dibuixar la bandera de Galeres i fer un titella de paper de les galeres, l’àngel o el masser, tots personatges i elements del ball festiu. També es podia comprar una xapa que incloïa el disseny de la nova samarreta, que es va presentar durant el matí d’ahir. En el dibuix, les ones representen el mar per on naveguen i lluiten les galeres, unes cristianes, representades amb una creu i unes altres dels moros, representades amb una mitja lluna.

Però el que més atreia l’atenció de petits i grans eren dues galeres exposades, una cristiana i una mora. Els infants que ho volien, es podien sentir com els seus portadors per uns breus instants, pujant a un tamboret i posant-se al mig, i vestint també el barret corresponent. El migdia es va acabar d’arrodonir amb un vermut musical.

Segons exposaven els membres de l’entitat cultural, els diners recollits es destinaran per renovar la flota de galeres, així com arreglar el vestuari com, per exemple, els pantalons dels cristians.

Altres aniversaris i activitats

Aquest cap de setmana el Ball de Galeres no va ser l’únic en celebrar el seu aniversari. El divendres va ser el torn dels gegants japonesos, que van presentar el seu nou llibre: Els gegants japonesos fan 60 anys. Per acabar la festa van fer una petita demostració de ball.

El dissabte era el dia del Ball de Cavallets, que celebraven la seva majoria d’edat. Els Cavallets van iniciar la celebració de l’aniversari de la millor manera possible, amb l’estrena de nous vestits, nova coreografia, nova música i un dia amb activitats de tot tipus i per a tothom. El que més van gaudir els infants va ser dels ponis, per a què es posessin a la pell dels seus portadors. La festa es va acabar amb una cercavila pels carrers del centre per tal d’estrenar tots els nous elements de l’entitat.

Encara queden més elements que estan d’enhorabona. El Ball de Cercoletes fa 20 anys, l’Esbart Santa Llúcia bufarà les 25 espelmes i l’Àliga tindrà una doble celebració. Per una banda, l’entitat fa 20 anys i coincidint amb aquesta efemèride presentaran aquest dissabte l’Àliga petita, apadrinada per l’àliga petita de Berga. Per últim, els Xiquets celebren els seus 35 anys.

tracking