Diari Més

Comerç

L'Esclat obrirà portes a final d'any als terrenys que la Guàrdia Civil investiga

El Grup Bon Preu afronta amb «total normalitat» la planificació del futur supermercat que s’ha de començar a aixecar al Tecnoparc

El futur centre s'ubicarà a una zona coneguda com La Roureda, justament al davant de FiraReus.

L'Esclat obrirà portes a final d'any als terrenys que la Guàrdia Civil investigaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hipermercat Esclat projectat a la zona del Tecnoparc coneguda com La Roureda obrirà al públic a final d’aquest 2016. Així ho confirmen fonts del Grup Bon Preu, que encara amb «total normalitat» la preparació de la posada en marxa de la futura superfície, al marge de la investigació oberta per la Guàrdia Civil per esclarir els termes de l’adjudicació dels terrenys on s’aixecarà. La cadena no concreta les característiques del nou centre ni de la seva inauguració en estar «centrats ara en altres obertures que tenen dates més pròximes», però sí que detalla que l’entrada en funcionament de l’Esclat tindrà lloc enguany o «a molt estirar, si hi hagués cap imprevist, a principis de 2017». L’espai comercial encara no ha començat a construir-se, però es pot esperar que les obres per donar-hi lloc abracen un marge de temps relativament breu. L’arribada de l’hipermercat al Tecnoparc la va anunciar el president del Grup Bon Preu, Joan Font, al 2014 i en el marc de la inauguració de la 44a edició d’ExproReus.

En aquell moment, les dades que es van aportar sobre l’espai comercial –i que podrien haver viscut canvis al llarg d’aquests dos anys– apuntaven la inversió de nou milions d’euros a un total de 2.500 metres quadrats d’un solar conegut com La Roureda, just davant de l’edifici de FiraReus. Segons comunicava la mateixa companyia, el nou equipament comercial donaria feina directa a 80 persones, a més de les que treballarien durant la construcció de l’establiment i, un cop enllestit i obert aquest, també pels serveis de manteniment. El nou Esclat de Reus preveia disposar de les seccions de productes frescos com ara fruiteria, carnisseria, xarcuteria, peixateria i fleca. A banda, també d’un gran assortiment de productes secs amb més de 8.000 referències de les principals marques. Més enllà d’això, comptaria amb especial assortiment de productes de proximitat de qualitat.

El grup empresarial ja compta a la capital del Baix Camp amb dos hipermercats Bon Preu, una benzinera EsclatOil i un centre de recollida de compra on-line Iquodrive –aquests dos també es troben ubicats al Tecnoparc–, i dóna feina a 228 treballadors a la comarca del Baix Camp.

Un solar d’1,5 milions d’euros

Els terrenys on obrirà el nou Esclat eren de propietat municipal. Inicialment, s’hi havia previst un hotel de quatre estrelles i 180 habitacions que havia de construir la cadena Husa per a oferir serveis a una zona d’alta concentració d’equipaments com FiraReus, L’Hospital Sant Joan o el Campus Bellissens de la URV, amb una inversió de 15 milions d’euros, que va quedar finalment descartat. Va ser llavors quan l’Ajuntament va recuperar els drets de superfície i Redessa va posar el solar a subhasta, al 2015. Gesdip SAU –que forma part del Grup Bon Preu– el va adquirir per 1.510.000 euros, 10.000 euros més del mínim establert.

El solar, de més de 10.000 metres quadrats, forma part del sector conegut com La Roureda. Precisament, gràcies a un canvi en la normativa, des de principis del 2013 la zona pot acollir superfícies comercials superiors als 1.000 metres quadrats. Reusdiari.cat publicava el mes passat l’inici d’una investigació, per part de la Guàrdia Civil i per ordre del jutjat número 3 de Reus, amb la finalitat d’esclarir si el procediment es va portar a terme de manera regular. Segons el mateix mitjà, les sospites que no fos així sorgien arran de la conferència de l’alcalde Carles Pellicer el 30 de març de 2015, quan aquest va anunciar que el Grup Bon Preu obriria un nou hipermercat al Tecnoparc. En aquell moment, però, no s’hauria tancat encara el plec de clàusules per subhastar el solar.

tracking