Diari Més

Veïnal

Les associacions de veïns Horts de Miró i Monestir marxen de la Federació

Acusen a l’entitat d’estar «polititzada» i que no els representa ni els dóna suport

Els veïns de la zona Monestir  van enviar ahir una carta per donar-se de baixa de la Federació.

Les associacions de veïns Horts de Miró i Monestir marxen de la FederacióOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Monestir va anunciar ahir que es donava de baixa de la Federació d’Associació de Veïns de Reus (FAVR). Els motius: no se senten representats ni reben suport i consideren que l’entitat està polititzada. «La Federació no actua ni parla en interès als veïns» exposaven des de l’ens veïnal i explicaven que «reclamem i demanem al president que no es posicioni políticament com ve fent».

Alfons Berbel, president de l’AAVV Monestir, explicava que «aquest senyor- Valentín Rogríguez, president de la FAVR- no fa res per les associacions de veïns» i afegia que «la prova està en què cada dia hi ha menys ajudes i menys subvencions». En relació al tema de les subvencions va voler remarcar que, en canvi, la Federació sí que disposa d’ajudes econòmiques que rep de part de l’Ajuntament i les entitats federades, que cada any han de pagar una quota de 70 euros. Berbel assegurava que aquests diners «se’ls gasten en dinars i fer paellades».

En aquest sentit, el president de l’Associació de veïns Mas Iglésies, Jordi Balust, també creu que «la Federació no ha de ser per muntar arrossos sinó pels temes de barri, i més amb la poca ajuda que tenim». Tot i aquestes afirmacions, el president assegura que continuaran a la Federació perquè «suposo que la Federació també s’ha cansat de picar pedra» i espera que arribi gent amb més empenta per tirar-la endavant. Cal recordar que Balust va ser vicepresident d’aquesta entitat reusenca.

De totes maneres, Berbel exposava que l’associació «acorda tornar-se a afiliar quan la Federació deixi de polititzar-se i el treball que realitzi sigui defensar i donar suport realment a les associacions de veïns de la nostra ciutat, llavors estarem al seu costat per sumar i fer pinya».

Més baixes veïnals

Fa uns tres mesos ja es va donar de baixa l’entitat d’Horts de Miró pels mateixos motius que exposava Berbel. «No ens sentim representats», explicava Eva Maria Mateu, presidenta de l’entitat veïnal, que afegia que «Valentín té algunes associacions que són de la seva simpatia i altres no». A tall d’exemple, deia que en una activitat al Parc de Nadal on tenien una parada, va venir el president i només va saludar a l’entitat veïnal del costat «i va fer com si no hi fóssim».

Per la seva banda, Valentín Rodríguez exposava que «respectem i lamentem la seva decisió». Ara, la FAVR té 34 entitats.

tracking