Diari Més

Sanitat

L'ICS reubicarà temporalment part de les consultes del CAP Sant Pere

La planta de l’ABS Reus II tanca per millores al sistema de climatització i una desena de metges seran redistribuïts al mateix centre

Una imatge de l'exterior del CAP Sant Pere de Reus.

L'ICS reubicarà temporalment part de les consultes del CAP Sant PereOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de consultes de medicina general del CAP Sant Pere, les que corresponen a tota l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Reus II, seran traslladades a altres punts de l’edifici en els propers mesos. L’Institut Català de Salut (ICS) tancarà la meitat esquerra de la segona planta del centre per portar-hi a terme la substitució del sistema de climatització, una reforma en què ha invertit prop de 75.000 euros i que està previst que arrenqui cap a finals de setembre, i reubicarà temporalment el servei d’atenció i de sala d’espera d’aquests deu metges de capçalera a un espai alternatiu i encara per concretar. Una de les opcions que se sospesen és que els facultatius passin consulta a l’antiga planta d’especialistes, que havia quedat en desús amb el canvi al nou Hospital Sant Joan. El personal del CAP Sant Pere demana, però, que sigui aquesta part i no l’ABS Reus II la primera en viure reformes.

Les feines, que es portaran a terme repartides en dos trams i s’allargaran un parell de mesos, renovaran part d’una instal·lació que hauria de quedar reemplaçada al global de l’edifici «en diverses fases, en diversos anys», tal com figura en el mateix projecte. La substitució d’aparells i de canonades no es compatibilitzarà amb el servei de l’ABS Reus II per tal de «garantir les bones condicions dels metges i dels pacients» i és per això que s’ha optat per «traslladar l’activitat», apunten fonts de l’ICS, que concreten que «la planta d’especialistes és una de les possibilitats» per a la reubicació de les consultes tot i que «veurem quines són les opcions i prendrem les decisions definitives un cop les obres s’hagin adjudicat». Les mateixes fonts calculen que aquest procés podria quedar completat en un marge de tres setmanes.

Personal del CAP Sant Pere reclama, però, que en lloc d’iniciar la reforma a l’ABS Reus II i moure el servei a una altra ubicació dins el mateix edifici, aquesta comenci a l’antiga planta d’especialistes «i un cop estigui enllestida, ja es podrà actuar a altres parts perquè tindrem aquesta planta disponible», apunta Josep Tutusaus, secretari general d’UCITAC. Tutusaus manté que «no pot ser que la planta d’especialistes sigui, com diuen, una opció, perquè realment és l’única, no hi ha més espais disponibles al CAP» i concreta el rebuig a què s’hi ubiquin temporalment les consultes de medicina general en que «allà, per la temperatura, no s’hi pot treballar». Des de l’ICS responen, però, que el sistema de climatització està en servei a aquella planta i que, en cas contrari, se n’habilitaria un de provisional si finalment les consultes s’hi reubiquessin o bé el trasllat tindria lloc amb l’arribada de la tardor i no en ple estiu, i subratllen que «la reforma és positiva i es realitzarà, com sempre, prioritzant el benestar dels professionals i dels usuaris, qüestió amb què som molt curosos».

Una instal·lació amb 27 anys

La renovació del sistema de climatització vol donar lloc a millores 27 anys després que entrés en funcionament i que han donat lloc a una substitució «urgent». La reforma s’hauria de fer extensiva «amb una configuració millorada i nova» a la resta de l’edifici del CAP Sant Pere de manera progressiva.

tracking