Diari Més

Transports

Un miler de viatgers afectats a Reus per la vaga de controladors francesos

Els retards dels vols s'han anat succeint i els viatgers s'han acumulat a les instal·lacions de l'aeroport reusenc

Captura d'un vídeo pujat a twitter per una turista anglesa.

Un miler de viatgers afectats a Reus per la vaga de controladors francesosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes de les companyies que operen a l’Aeroport de Reus van patir aquest dimarts diversos retards. Concretament van ser 5. Les companyies aèries ASL Airlines Ireland, Thomas Cook, Jet2.com, Thomson Airways i Ryanair es van veure afectades per la vaga de controladors de França que va començar el passat dissabte 11 de juny.

Durant tot el dia d’ahir hi va haver diverses afectacions. Segons fonts d’Aena, al llarg del dia hi havia programades 20 operacions, de les quals la majoria de les companyies que van operar ahir van tenir retard.

Segons fonts consultades, el 90% dels vols del matí anaven amb retard, fet que va provocar diverses cues i que prop de 1.000 persones estiguessin esperant a poder embarcar en les seves destinacions corresponents. Tot i això, l’espera es va desenvolupar amb força tranquil·litat.

Per altra banda, tal com informava Aena, les dues companyies més afectades al llarg del dia van ser Ryanair i Thomson Airways, ja que són les que més operacions realitzen durant tot l’any amb l’aeroport reusenc.

Tal com exposaven alguns usuaris, havien arribat a les instal·lacions al voltant de les set del matí i pel voltant de les 11 encara romanien esperant. Una altra usuària exposava a les xarxes socials que el seu vols de les deu del matí s’havia endarrerit fins a tres quarts d’una del migdia. De «caos absolut», ho va notificar algun usuari a les xarxes socials.

La majoria dels retards que es van registrar van ser d’entre mitja hora i una hora. Al llarg de la tarda, segons la informació publicada a la web Aena, el vol de Reus a Londres, exactament a l’aeroport d’Stansted, de la companyia Ryanair, tenia prevista la seva sortida a dos quarts de quatre i es va acabar efectuant a un quart i tres minuts de cinc. També el vol amb destinació a Dublin, d’ASL Airlines Ireland, va haver de retardar la seva sortida de tres quarts de set de la tarda a tres quarts i cinc de vuit.

Per últim, segons la informació d’Aena, el vol programat per les vuit i cinc del vespre des de Reus cap a Newcastle (Regne Unit), operat per la companyia Jet2.com, va acabar efectuant la seva sortida a tres quarts menys cinc de nou.

També, tal com informava la pàgina web de la companyia irlandesa Ryanair, un dels vols programats per tres quarts i cinc de deu de la nit, preveia la seva sortida a les onze de la nit en direcció a Bristol.

En total, les destinacions més afectades per la vaga de controladors de França van ser les del Regne Unit i Irlanda, ja que travessen tot l’espai aeri francès.

Vaga de controladors

Els sindicats de pilots d’Air France ja van avisar el passat dos de juny d’una convocatòria de vaga de l’11 al 14 de juny, en plena celebració de l’Eurocopa de futbol que organitza França, per queixar-se per la política de la direcció d’ajustos i d’afavorir el baix cost.

També els dies 3, 4 i 5 de juny els sindicats de controladors aeris francesos van convocar una vaga per pressionar en la negociació del seu conveni col·lectiu.

Les centrals exposaven que volen protestar en particular per la reducció d’efectius que s’està produint des de fa prop de deu anys en aplicació de la política general en l’administració i que al seu parer els impedeix realitzar les seves funcions amb totes les garanties.

tracking