Diari Més

Laboral

El comitè d'empresa de l'hospital de Sant Joan interposa una demanda col·lectiva

Tot i acceptar cobrar la meitat dels objectius, els treballadors es volen assegurar que al setembre rebran la segona part

Els treballador veuen amb bons ulls la nova gestió del centre sanitari reusenc.

El comitè d'empresa de l'hospital interposa una demanda col·lectivaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha acceptat cobrar la meitat dels objectius del 2015, valorats en 985.000 euros. Aquesta és la proposta que l’alcalde Carles Pellicer i la regidora de Salut, Noemí Llauradó, els van deixar sobre la taula, el passat 2 de juny.

Alícia Martín, presidenta del comitè, assegura que «acceptarem el 50%» i afegeix que «per assegurar-nos l’altre 50% farem una demanda col·lectiva». Demà es reuniran amb els advocats per tal d’interposar la demanda per incompliment de terminis i, així, presentar-la als jutjats. El següent pas serà anar al Tribunal Laboral de Catalunya, pas previ a un possible judici, on es durien a terme les conciliacions amb ambdues parts. Seràel 15 de juliolquan rebran la primera part del pagament. Cal recordar que els objectius els haurien hagut de pagar el 2015. Segons informa Martín, al setembre s’hauran d’asseure a parlar, altre cop, amb l’alcalde i la regidora de Salut, per tal de rebre els altres diners que els falten.

La demanda interposada la fan «perquè quedin per escrites les dates, que volem que siguin al setembre», exposa la presidenta. Si al mes de setembre la demanda no s’hagués fet efectiva, passarien a una nova demanda, aquest cop per exigir una quantitat monetària. «Ens volem assegurar el 50% restant i no volem deixar passar res», remarca Martín, que ja ha vist, tant ella com tots els treballadors de l’hospital, com el cobrament dels objectius s’endarreria més d’un any.

Balanç força positiu

Ja fa poc més d’un mes que Óscar Ros vas ser nomenat director del centre i des del comitè d’empresa veuen «amb bons ulls la nova gestió», declara Alícia Martín, que, tot i això, remarca «però estem al principi». La presidenta també assegura no tenir coneixement de què les mesures aplicades pel consell d’administració de l’hospital s’estiguin aplicant o no. En aquesta línia de falta d’informació, Martín ha declarat que serà positiva laincorporaciód'algun membre del comitèa les reunions del consell perquè exposa que «hem de tenir la informació de primera mà per prendre decisions, i qui millor que els treballadors de l’hospital» que viuen el dia a dia.

Reducció de serveis per l’estiu

Tal com informava ReusDiari.cat, l’hospital de Reus començarà a reduir serveis amb l’arribada de l’estiu. El primer que es reduirà serà les unitats de cirurgia, que es passaran de 2 a una des del 23 de juny fins al 2 d’octubre. De les dues unitats de medicina interna se’n tanca una de l’11 de juliol al 2 d’octubre. Pel que fa a la medicina intensiva es tancaran 2 llits, d’un total de 10, de l’11 de juliol al 12 de setembre.

En relació als quiròfans, als mesos de juliol i setembre n’hi haurà 4, d’un total de 7, i a l’agost només 3. En canvi, l’hospital de Dia de Medicina Interna tancarà a les tardes el mes d’agost, mentre que l’hospital de Malalties Neurodegeneratives tancarà del 18 de juliol al 31 d’agost. L’últim dels serveis en tancar temporalment serà l’activitat de proves especials, consultes externes i RX, que durant l’agost estarà en funció de les agendes dels facultatius.

Pel que fa a la Unitat Sociosanitària tindrà oberts els 40 llits, igual que l’Àrea d’Observació d’Urgències que també tindrà oberts els 15 llits. Aquest tancament d’estiu es contempla igual que el de l’any anterior.

tracking