Diari Més

Transports

Aena preveu culminar les reformes a l'edifici de l'Aeroport a finals de juliol

Les obres pretenen fer l’equipament «més atractiu» als viatgers; el balanç de maig deixa xifres positives

Una imatge de les feines que encara s'estan portant a terme a la zona de pas de les instal·lacions.

Aena preveu culminar les reformes a l'edifici de l'Aeroport a finals de juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus espera haver culminat a finals del proper mes de juliol almenys el gruix de les obres programades en el marc de la reforma integral de l’edifici que Aena posava en marxa al setembre de 2015, amb una inversió inicial de prop de 18.000 euros, per fer-lo «més atractiu» als passatgers. Les feines, la major part de les quals van adjudicar-se al seu moment a l’empresa falsetana Garreta Paniello Arquitectura i Interiorisme, consisteixen en un rentat de cara que havia d’afectar paviments, sostres, il·luminació, disseny de separacions i ambients, zones d’espera i de pas, elements d’entreteniment i oci, mobiliari i donar lloc a espais «per cobrir les necessitats de tot tipus de viatgers», com ara una de destinada a la feina o una altra per a les famílies. Fonts d’Aena confirmen que, en les darreres setmanes, han estat enllestides les relatives a l’espai de bar i al de serveis, i que el termini amb què es treballa fa preveure que el projecte quedi materialitzat a les acaballes del mes vinent.

La finalitat del projecte està «encaminada a la creació d’espais tranquils, més confortables i amigables per al passatger, on aquest pugui obtenir tot allò que necessita segons les seves característiques, i disposi de suficient informació sobre aquells serveis que té a la seva disposició a la terminal per si en volgués fer ús en algun moment». A més, «ha de ser un disseny adreçat a la creació d’espais novedosos i avançats tecnològicament», i «és important» que es tingui en compte «una millora estètica». Tot plegat per aconseguir «que la percepció del passatger sigui positiva, fins i tot quan està realitzant una espera en algun dels processos aeroportuaris». El termini d’execució de les obres que hauran de contribuir a fer més amable l’equipament als viatgers que decideixen emprar-lo és de catorze mesos, que compten a partir del moment de l’adjudicació de les obres. Per tant, si aquestes concloguessin a finals de juliol, ho haurien fet encara amb més de dos mesos de marge respecte a la data fixada en primer terme.

L’Aeroport de Reus ja va reformular l’any passat els espais verds de la terminal de sortides instal·lant gespa als jardins d’oliveres que hi ha a l’exterior de les portes d’embarcament. Es tractava, llavors, d’una iniciativa sostenible amb el medi ambient ja que la superfície, de 525 metres quadrats, no necessitarà reg. La ubicació d’una zona verda a l’àrea de passatgers pretenia igualment fer més agradable l’experiència de l’usuari a les instal·lacions reusenques. En aquest sentit, també es van implementar altres mesures per oferir serveis de qualitat com el sistema de gestió de reserves online per l’aparcament i un filtre de seguretat per a persones amb mobilitat de reduïda i famílies que viatgen amb carros per a nadons.

Un 8,4% més de passatgers

Un total de 90.687 viatgers van passar per l’equipament de la capital del Baix Camp al llarg del mes de maig que ara queda enrere, xifra que suposa un increment de prop del 8,4% respecte a la recollida al mateix període de l’any passat i manté la tendència positiva que s’iniciava el passat mes de març, a punt de l’entrada a la temporada d’hivern que ja ha obert la majoria de connexions que s’hi trobaran. Pel que fa a moviments, l’Aeroport de Reus n’ha comptabilitzat fins a 1.317, amb una caiguda 13,4% respecte a l’any anterior, segons les dades que feia públiques ahir a Aena. El fet s’explica per l’arribada de vols més plens que en l’any anterior. Pel que fa a l’acumulat entre el gener i el maig d’aquest 2016, el total de viatgers que han trepitjat l’aeròdrom reusenc ascendeix a 140.688, un 1,7% més que en el mateix període de 2015. En el capítol de moviments, aquests cinc primers mesos se n‘han realitzat 4.674, quantitat que representa un 3,5 més.

tracking