Diari Més

Educació

350 infants posen veu al Teatre Fortuny de Reus

La Cantata del projecte Cantània és impulsada per l’Auditori de Barcelona des de fa 27 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’apaguen els llums, el remor de pares, mares, familiars i amics a la platea cessa i s’obre el teló. Al voltant de 350 nens i nenes de quart a sisè de primària apareixen a l’escenari asseguts, llestos per començar a cantar quan així se’ls demani. Una cantant apareix disfressada al passadís de platea i puja a l’escenari donant el tret de sortida a la cantata i els músics, disposats ja a les seves cadires amb els instruments de corda afinats, comencen a tocar. Aquest ha estat l’inici de la cantata 'Babaua. Les desventures de Mimí', del projecte Cantània.

Aquest esdeveniment, impulsat des de fa 27 anys per l’Auditori de Barcelona, és la primera vegada que ha tingut lloc a la comarca, de la mà de la Fundació Privada Reddis. I ho ha fet amb la participació de 350 nens i nenes de 10 centres escolars del Baix Camp: l’Escola Misericòrdia, l’Escola Prat de la Riba, l’Escola Cèlia Artiga, l’Escola Dr. Alberich i Casas, l’Escola La Vitxeta, l’Escola General Prim i el Col·legi Puigcerver de Reus, l’Escola Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, l’Escola Mestral de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i la ZER Baix Camp Nord, que inclou els alumnes de les escoles Teresa Salvat i Llauradó de l’Aleixar i els alumnes del’Escola Cingle Roig de Vilaplana.

L’objectiu del projecte és que els nens i nenes de primària treballin una cantata per representar-la per als seus familiars, amics i persones properes, principalment. En aquesta ocasió, la composició musical ha anat a càrrec de Jordi Domènech amb text de Pere Riera i amb Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer, Montse Meneses i Josep Prats, a la direcció musical. El projecte no només s’ha realitzat a Espanya, sinó que també ha viatjat a països com Alemanya i Veneçuela.

La Cantata del projecte Cantània és impulsada per l'Auditori de Barcelona des de fa 27 anys

Cantània: 350 infants posen veu al Teatre Fortuny de ReusOlívia Molet

tracking