Diari Més

municipal

Cap asseguradora vol fer-se càrrec de la responsabilitat civil dels consellers reusencs

El concurs ha quedat desert i l’Ajuntament obre un procediment negociat per reemplaçar la pòlissa, que caduca el 21 de juliol

Cap asseguradora vol fer-se càrrec de la responsabilitat civil dels consellers

Cap asseguradora vol fer-se càrrec de la responsabilitat civil dels consellersOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La licitació oberta a l’abril per la contractació de la pòlissa de responsabilitat civil que cobreix els riscos d’actuació dels administradors, directius i gestors de les societats municipals depenents de l’Ajuntament de Reus ha estat declarada deserta després que, el 13 de maig, vencés el termini de presentació d’ofertes sense que se’n formalitzés cap. El Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals certificava a finals de setmana una situació que manté encara vigent la pòlissa contractada l’any anterior amb AIG Europe, la caducitat de la qual, però, està prevista en pocs dies, el 21 de juliol. La solució ha passa per obrir un procediment negociat que admet ofertes fins el 23 de maig i incrementa el valor estimat del contracte. El concurs per la nova pòlissa responia al compromís del govern de convocar enguany un procediment públic, contret amb l’oposició al 2015 a canvi del seu «sí» per a la renovació, llavors, d’un any més amb AIG Europe.

El termini per a la presentació de pliques que expirava sense «cap empresa interessada en participar a la licitació», tal com recull el mateix document de Reus Serveis Municipals on es certifica que la licitació ha quedat deserta, contemplava fins a 40 dies de marge. El plec de clàusules administratives que regia la licitació puntuava «com a criteri de valoració automàtica» que el licitador oferís una retroactivitat per períodes corresponents a anys anteriors, i valorava «especialment» la derogació total o parcial de l’exclusió de cobertura per conducta abusiva -és a dir, reclamacions atribuïdes a empresonament il·lícit, difamació o delictes contra l’Administració Pública-. De la mateixa forma, es valorava «especialment» un augment del capital límit d’indemnització per sinistre i any mínim de tres milions d’euros. En aquest sentit, l’aprovació de la renovació del servei amb AIG –que va rebre, un cop inclosa la condició del concurs públic de cara a aquest 2016, el vot a favor dels vuit consellers de CiU, PSC, ERC, PP i Ara Reus, i les abstencions de CUP i Ciutadans– va suposar, l’any passat, un increment de prop de 150.000 euros anuals i la reducció de quatre fins a aquests tres milions de cobertura.

L’avançament de les despeses de defensa «des del primer euro» en els procediments en els quals es dirimissin qüestions de conducta abusiva o l’increment de cobertura de defensa jurídica eren altres dels punts que tenia en compte Reus Serveis Municipals, de la mateixa manera que l’ampliació de cobertura en les multes administratives, en la responsabilitat davant pràctiques d’ocupació indeguda de l’entitat, despeses de restitució d’imatge o en fins a cinc anys posteriors al cessament del càrrec en qüestió.

Augment del valor del contracte

El procediment, que havia de desembocar en adjudicació sota criteris tant tècnics com objectius-automàtics del servei per un any de durada –amb un període màxim d’extensió d’un altre any, fet pel qual al pressupost se sumarien 120.000 euros–, comptava amb un pressupost de licitació bàsic de 240.000 euros. Ara, amb aquest sistema de procediment negociat, el pressupost de licitació bàsic es manté, però el valor del contracte puja a 490.000 euros.

tracking