Diari Més

Societat

Els premis Gaudí Gresol consoliden la notorietat i l'excel·lència

Marc Màrquez, Jordi Cruz, Manel Fuentes i Joan Pera van ser alguns dels guardonats

Els premis Gaudí Gresol consoliden la notorietat i l'excel·lència

Els premis Gaudí Gresol consoliden la notorietat i l'excel·lènciaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els premis Gaudí Gresol a la notorietat i l’excel·lència han arribat a la seva desena edició. Durant l’acte d’ahir es van poder veure a l’escenari de la firaReus diverses cares conegudes del teixit estatal en diversos àmbits. Enguany els premiats van ser Agustín Cordón (Lideratge Empresarial), Marc Márquez (Esports), Jordi Cruz (Gastronomia), Neus Segrià (Art), Fundació Banc dels Aliments (Tasca Humanitària), Joan Pera (Teatre), Manel Fuentes (Periodisme), Obra Social “la Caixa” (Solidaritat), Josep M. Mainat (Música), Núria Oliver (Ciència i Tecnologia) i Hiroya Tanaka (Arquitectura).

El president de la Fundació Gresol, Julián Mollá, va destacar que aquests premis no s’atorguen a l’atzar sinó «volen traslladar l’afecte i l’estima que té la gent d’aquesta terra cap als guardonats». Precisament alguns dels premiats van voler ressaltar el valor de Reus i del Baix Camp. Jordi Cruz, cuiner i gastronòmic, va dir que a Reus hi ha «una gastronomia fantàstica» i tracten amb molts productes de la zona com l’avellana, la gamba del Delta o els olis. Però, va mencionar, «li falta una mica de promoció». Per la seva banda, l’arquitecte japonès Hiroya Tanaka, ha dedicat el seu treball a l’obra de Gaudí, i va explicar trobar moltes referències de Reus i el territori en les seves obres. D’entre els guardonats hi havia també l’artista reusenca Neus Segrià.

Com cada any la recaptació obtinguda anirà destinada a una entitat benèfica, aquest any el Banc d’Aliments, que també va ser premiada.

tracking