Diari Més

Gastronomia

La fira Reus Viu el Vi tanca amb 11.000 packs despatxats

Es mantenen les xifres dels anys anteriors

La fira Reus Viu el Vi tanca amb 11.000 packs despatxats

La fira Reus Viu el Vi tanca amb 11.000 packs despatxatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reus Viu el Vi es va tornar a refermar com un referent de les Denominacions d’Origen del territori. Amb 11.000 packs despatxats, cadascun inclou el tast de cinc vins, la copa i el portacopes, es van assolir les xifres esperades dels anys anteriors. La pluja de dissabte no va ser un impediment per revalidar un bon balanç, que es va veure afavorit per l’Ostrada Solidària de dissabte al matí, que enguany s’estrenava al certamen.

En total hi van participar 40 cellers, alguns, com a novetat, provinents de la DO Rives Altes, a la zona de Perpinyà. Paul Milhe Poutingon s’estrenava en aquesta fira amb el seu vi Domaine Els Barbats. El francès exposava que «hi ha molta convivència i la gent està molt interessada pel vi». Una primera experiència que li va resultar molt positiva.

A l’altra banda, els assistents, es pot trobar de tot. N’hi ha que ja són públic fidel de la fira, com en Marc Domingo, que va tres anys que hi assisteix. «Hi ha molta varietat i l’espai és molt bonic», assenyalava Domingo, referint-se als nous estands de fusta, afegint que «potser caldria una mica de cobert per al sol».

Hi ha qui tenia ganes de més certamen i demanava que els diumenges al matí i migdia també estigués oberta la fira del vi. «Hi ha bons vins i alguns que no tastes normalment en les bodegues», explicaven en Miquel Gil i l’Olga Cañas, que remarcaven que «a més, a vegades t’expliquen coses dels vins que no sabies». També volien un certamen amenitzat amb més música en directe.

Per alguns altres, la Reus Viu el Vi va ser la primera experiència en una fira dedicada als amants d’aquest licor. «És la primera vegada que vinc, i per mi, que sóc un iniciat, és una bona forma de conèixer més les DO’s de la zona», exposava l’Isaac Laparde.

tracking