Diari Més

Entitats

L'AEG Misericòrdia continua sense local propi per a les seves activitats

Ja fa 4 anys que van haver de marxar de l’espai que tenien damunt el teatre Bravium

L'AEG Misericòrdia continua sense local propi per a les seves activitats

L'AEG Misericòrdia continua sense local propi per a les seves activitatsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupament Escola i Guia (AEG) Misericòrdia continua sense un local propi 4 anys després que haguessin d’abandonar l’espai que tenien al carrer de la Presó, damunt el teatre Bravium. «Hem tingut pèrdues. Quan vam haver d’abandonar el local molts nens van marxar», exposa Júlia Moyano, una de les caps de l’agrupament, que afegeix que «ara estem remuntant però sí que hi ha molts pares que es tiren enrere».

Des del 2012 fins al 2015, prop de 25 famílies van desapuntar els seus infants de l’entitat reusenca. «Com a pares es pot entendre que vulguin la seguretat dels nens en lloc d’estar al carrer», explica Joan Velasco, antic cap. Actualment l’AEG compta amb un total de 30 nens, aproximadament, xifra molt inferior a la d’altres entitats.

A dia d’avui, desenvolupen les seves activitats a l’aire lliure, i quan necessiten alguna sala el Casal Despertaferro els en cedeix. De la mateixa manera, l’esplai l’Albada també els ajuda deixant-los una sala per al material.

A la recerca d’un local

Des de l’agrupament busquen un local on hi puguin cabre una quarantena d’infants. «Hem intentat buscar però o ens han dit que no o són massa petits», expressa Moyano, que detalla que «volem un lloguer amb opció de compra».

Asseguren que abans sí feien més reunions amb l’Ajuntament per a què els ajudessin o intentar arribar a algun acord. «Ara ja no hi anem tant. Vam decidir que el cau eren els nens i ens hem de centrar en ells», explica la cap.

Per la seva banda, la regidora de Participació i Ciutadania, Montserrat Flores, explica que estan pendents de fer una reunió amb ells i que hi ha la voluntat de dialogar per tal de trobar una solució a aquesta situació.

Els orígens de la situació

Fa 4 anys el local on l’AEG Misericòrdia feia les seves activitats, i que era de la Prioral de Reus, es va decretar que no era habitable i s’havia de desallotjar. L’arxiprestat, no tenia els diners per a fer les reformes pertinents i l’agrupació va haver d’abandonar l’espai.

Tal com explica Joan Àguila, consiliari de la demarcació de Tarragona dels Minyons Escoltes i Guies, la relació entre ambdues parts no era molt bona, ja que cadascuna tenia un enfocament diferent de com dur a terme les activitats, un vinculat al sentit religiós i l’altre no. Al final es va arribar a un acord mutu.

tracking