Diari Més

Treball

La seu de la Seguretat Social tramita la llicència després de 2 anys tancada

L’edifici, acabat des de 2014 a la plaça Gandhi, requerirà obres per valor de 50.000 euros per estrenar-se

Una imatge d'arxiu de l'interior de l'immoble, ja equipat en part.

La seu de la Seguretat Social tramita la llicència després de 2 anys tancadaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Obrir al públic la nova seu de la Seguretat Social a Reus, ubicada a la plaça Gandhi i que està tancada des que en finalitzés la construcció al febrer de 2014, requerirà, com a mínim, realitzar-hi noves obres per valor de 50.000 euros i necessàries per a l’obtenció de la llicència d’activitats. Aquestes, que s’allargaran entre els mesos de juny i juliol, haurien de propiciar que tirés endavant el tràmit, en principi un dels últims abans del trasllat definitiu, el qual no s’ha completat encara malgrat haver-se anunciat per a finals de 2015. En aixecar l’edifici, que va trigar 30 mesos en quedar completat, s’havien invertit d’entrada 3,9 milions d’euros. Mantenir-lo inactiu ha suposat per al Ministeri de Treball, a través de la Direcció Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social, una inversió que frega ja els 100.000 euros –sense tenir en compte aquests 50.000– entre reparacions, serveis de vigilància, substitució d’elements, controls de plagues o reprogramació de sistemes electrònics al seu interior. També, al novembre de l’any passat, es va licitar el servei de trasllat de documentació a aquest nou edifici, que haurà de reemplaçar les instal·lacions que ofereixen servei actualment al carrer Bertran de Castellet, però que encara no ha obert.

Des de la Subdelegació del Govern qualificaven, mesos enrere, aquestes actuacions addicionals com «actuacions necessàries de posada en marxa i obertura», i recordaven que a tota obra pública poden aparèixer feines sobrevingudes. Atribuien també el retard en l’entrada en funcionament del nou immoble al marge per completar tràmits pendents, entre els quals estaria ara l’obtenció de la llicència d’activitats. A la plaça Gandhi, entre altres, s’hi ubicarà el Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social i la Unitat de Recaptació Executiva. La construcció compta amb dos nuclis d’escala, dos d’ascensors –en total quatre elevadors per moure’s entre les diferents plantes– i dos de lavabos per mantenir una part separada per als treballadors i una altra oberta al públic. També inclou una zona de pàrquing exterior, probablement destinada al personal, i una zona enjardinada i visible a través de les vidrieres que tanquen la construcció per ambdós costats. L’equipament havia assolit el 100% d’operativitat, segons les mateixes fonts, encara cap al gener de 2015, i al seu interior es podia apreciar llavors la presència de mobles i elements de treball ja disposats.

Els «darrers serrells»

El projecte havia estat adjudicat inicialment, cap a l’estiu del 2011, a la madrilenya Castilla de Construcciones ABS S.A. amb un pressupost aproximat de 3,9 milions d’euros que quedava llavors molt per sota de la quantitat prevista en un primer moment. A mitjans del 2013, l’edifici ja presentava un aspecte sòlid amb els recobriments de l’estructura i les finestres. A principis del 2014, la retirada de les tanques de protecció que envoltaven el perímetre va servir per posar punt i final a les feines de construcció que s’executaven ja únicament al seu interior, i que van concloure a mitjans d’any un cop coberts tots els detalls de les feines. La constructora va lliurar l’obra al febrer, i des de llavors s’hi ha seguit treballant en «els darrers serrells».

tracking