Diari Més

Transports

Adif repara diversos tancaments a l'entorn de l'estació de Reus per evitar que es creui la via

La proximitat de centres escolars generava «perillositat» a un tram de prop de quatre metres malmès

Una imatge de les vies, a prop del pas habilitat a la zona.

Adif repara tancaments a l'entorn de l'estació per evitar que es creui la viaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tancaments que protegeixen les vies a l’entorn més immediat de l’estació de tren viuran reparacions en els propers dies. Adif les executarà per cobrir un tram de quatre metres que havia quedat malmès i «podia donar peu a l’accés indegut de vianants» que aprofitessin per creuar d’un costat a l’altre. Fonts de l’empresa depenent del Ministeri de Foment concreten que les feines vénen motivades per «evitar la perillositat» que suposava mantenir les tanques en aquestes condicions, especialment donada la «proximitat de centres escolars», tot i que no precisen el punt exacte en què es portaran a terme. En total, Adif hi invertirà uns 8.000 euros i allargarà la reparació durant prop de dos mesos.

L’Escola Joan Rebull i l’Escola Montsant són les dues més properes al traçat de les vies pel municipi, el qual salven gràcies a un pas habilitat per a aquesta finalitat a l’avinguda Onze de Setembre. Ahir, amb tot, des d’ambdós centres mantenien que, fins al moment, no s’havia detectat cap incidència. Adif detalla que el projecte està únicament pendent de signar el contracte i que les feines seran «breus». En principi, aquestes no haurien de tenir afectació al trànsit dels combois. La reparació arriba pocs mesos després que, al març, Reus estrenés les noves instal·lacions per a la millora de l’accessibilitat a l’estació, que es van portar a terme amb un pressupost de dos milions d’euros.

Un conjunt de remodelacions

En el cas de l’estació, la remodelació va consistir en la millora de les tres andanes mitjançant l’elevació de l’alçada, amb la finalitat de garantir un accés més segur i còmode als diferents tipus de tren que hi tenen parada. També s’hi va instal·lar nou paviment que incorpora en la vora de les andanes una banda groga i una franja de seguretat i paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual. De forma paral·lela, s’hi va incorporar un nou ascensor a l’andana tercera per facilitar el trànsit de persones de mobilitat reduïda en el conjunt de les instal·lacions.

A la primera i segona andana es va portar a terme el condicionament de les marquesines existents, i se’n va fer una de nova per a la tercera andana. Entre les tres andanes es van repartir un total de 29 nous fanals i 42 altaveus del sistema de presumiblement, i els nous teleindicadors que ofereixen als viatgers informació sobre arribades i sortides dels combois. El pas inferior va adequar-se amb revestiments i un fals sostre, i s’hi va col·locar nou enrajolat.

tracking