Diari Més

Salut

La incidència de càncer a Reus el pròxim any serà de 583 casos

El tumor més estès entre les dones serà el de mama i el dels homes el de pròstata

La incidència de càncer a Reus el pròxim any serà de 583 casos

La incidència de càncer a Reus el pròxim any serà de 583 casosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el 2016 la incidència de casos de càncer a la ciutat de Reus es preveu que sigui de 583, dels quals 358 correspondran als homes i 225 a dones. Així ho anunciaven ahir les xifres que proporcionava la Lliga contra el Càncer a la delegació de Reus.

El càncer més freqüent en les dones serà el càncer de mama, amb 60 casos, una dada que està molt per sobre dels altres tumors. En canvi, el que afectarà més als homes serà el de pròstata amb 90 casos. Per altra banda, el càncer més freqüent a la ciutat de Reus entre homes i dones conjuntament serà el de còlon i recte amb 92 casos.

Així, cal assenyalar que, en dones, després de la mama els càncers més incidents són el còlon-anus i recte, amb una suma de 35 casos, el de cos uterí amb 13, pàncrees 11 i el de tràquea-bronquis i pulmó amb només un cas menys, 10 en total. Una xifra molt inferior al càncer de mama.

En els homes, després del de pròstata els càncers més incidents són el de còlon-anus i recte amb una suma de 57 casos, el de tràquea-bronquis i pulmó amb 48, el de bufeta urinària amb 44 i el de pàncrees a un nivell molt inferior, 11. Les xifres en homes són molt més elevades que en els casos femenins.

Recapte solidari

Demà la delegació de Reus de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre realitzarà la tradicional acapta a la capital del Baix Camp per tal d’obtenir fons que es destinaran a la lluita conta la malaltia.

tracking