Diari Més

Societat

Les Barraques de Reus continuen a l'aire quan falta menys d'un mes

La Coordinadora considera que les negociacions amb l’Ajuntament avancen lentament

Les Barraques de Reus continuen a l'aire quan falta menys d'un mes

Les Barraques de Reus continuen a l'aire quan falta menys d'un mesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Barraques de Reus segueixen a l’aire. A falta de menys d’un mes per al seu inici, la Coordinadora de Barraques encara no sap si s’acabaran duent a terme. Dimartses van tornar a reunir amb l’Ajuntament en una trobada on van posar els números sobre la taula. Des de l’entitat cultural afirmen que necessiten uns 8.000 euros, a falta de fer els últims balanços sobre la darrere activitat recaptatòria, per realitzar les festes en condicions.

«Estem a l’espera, però si ens hem d’endur una patacada no farem les Barraques», explicava Adrià Aragonès, membre de la junta coordinadora del certamen. Aragonès explicava que aquest any, tot i escurçar els dies d’actuacions i sense els diners que els falten, es podrien fer però el pròxim any sí que no podrien garantir-les. Per aquest motiu es plantegen la possibilitat de no fer aquest any el festival per poder fer-lo en condicions al següent. «La intensió del projecte de barraques és seguir molts anys, però no depèn de nosaltres», exposava el membre de la junta.

En unes «negociacions que avancen lentament» però de forma favorable, la Coordinadora de Barraques espera una resposta per part de l’Ajuntament, que encara no els ha assegurat si els donarà els diners. Entenen que hi ha retallades, i que si el consistori hagués de reduir pressupost abans ho faria de barraques que de sanitat, però reclamen una resposta al més aviat possible.

Per la seva banda, des de la regidoria de Cultura valoren de forma positiva la reunió, s’han compromès a presentar una proposta econòmica exacta i confien que les festes es duran a terme amb total normalitat.

Durant la reunió també es va deixar entreveure la proposta que les Barraques entrin dins el marc de la campanya Reus, capital de la cultura per al pròxim any.

Activitats per aconseguir diners

Al llarg dels últims mesos, la Coordinadora de Barraques ha desenvolupat activitats extres per tal d’aconseguir aquells diners que els faltaven per realitzar les festes d’estiu en plenes condicions. A finals d’abril van realitzar el 1r Vermut Barraquer de Reus, un dissabte de pluja que els va impedir tenir l’impacte esperat. També van gestionar la barra del Parc Sant Jordi durant els dies del Trapezi. Entre aquestes deus accions, no han pogut sumar l’import necessari per al certamen d’estiu. La Coordinadora ja va anunciar que aquest any les Barraques serien més austeres. El cartell d’artistes convidats serà més modest que en edicions anteriors, on van poder venir grans referents de la música catalana. A més, es va reduir el nombre de dies en què l’escenari principal estaria ocupat per actuacions, passant de 4 a 3. També, com ja s’havia anunciat anteriorment, el nombre d’entitats participants disminuirà de 23 a 16.

Aquest dissabte 4 de juny tindrà lloc la fase final del concurs Reussona per decidir quin grup podrà actuar el primer dia de concerts a barraques, el 23 de juny. Així el primer dia, dijous, hi haurà l’actuació del finalista del Reusona, Mafalda, Los Guardians del Pont, Vergüenza Ajena i Juantxo Skalari & Rude Band. L’endemà hi seran Pablo Hasel, Itaca Band, Kop i Crisix. Finalment, el 25 de juny tocaran El Son de la Chama, Lágrimas de Sangre i La Sra. Tomasa.

El Ball de Diables estarà present per Sant Pere

Després de la polèmica sobre l’aplicació de la normativa europea de la Llei del foc, els Diables de Reus exposen que sí sortiran per les festes de Sant Pere 2016. Han estudiat la normativa i afirmen que podran sortir amb tota la legalitat. En els pròxims dies anunciaran quins aspectes de la normativa els emparen per a què els prop de 30 infants que hi ha a la colla puguin continuar amb les seves actuacions, tal com ha vingut fent en tots aquests anys. Durant el mes d’abril, el Ball de Diables de Reus ja va anunciar que si la llei no permetia als més menuts, menors de 8 anys, participar dels actes festius prendrien la decisió de no participar a cap dels actes de Sant Pere, fet que no es produirà. M.L

tracking