Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament estudia renovar la flota de vehicles per cotxes elèctrics

Guàrdia Urbana i Brigades municipals seran els primers a canviar els seus automòbils

Els diferents representants municipals van poder fer un primer tast dels vehicles sostenibles.

L'Ajuntament estudia renovar la flota de vehicles per cotxes elèctricsOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori reusenc redacta un pla per renovar pròximament la flota de vehicles municipals amb tecnologia més eficient. Per ara, la regidoria de Medi Ambient estudia la possibilitat de passar-se a la tecnologia elèctrica o híbrida. Per ara, els vehicles que es preveu que es renovin pròximament són els de la Guàrdia Urbana i Brigades Municipals.

De tota la flota de què disposa l’Ajuntament, uns 140 vehicles en total, n’hi ha prop d’una cinquantena que ja superen els 15 anys i estan completament amortitzats. Es tractaria d’un «pla de renovació auster», exposava ahir, durant la presa de contacte amb els vehicles de les principals marques automobilístiques, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio. Rubio exposava que «la previsió és planificar el canvi de la flota als pressupostos del 2017», ja que afirmava que «no hi ha pressupostos encara».

Amb la jornada d’ahir, els responsables dels diferents departaments municipals van poder conèixer si les característiques d’aquests vehicles elèctrics i híbrids s’adapten a les necessitats específiques de cada servei.

Adaptació als vehicles elèctrics

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ja disposa des del 2014 dels serveis al vehicle elèctric a tots els aparcaments municipals. A més, l’Ajuntament no incorporaria de nou els automòbils elèctrics sinó que ja té l’experiència dels vehicles del servei de neteja de la ciutat, que ja funcionen amb aquesta tecnologia sostenible.

Segons el balanç de l’Ajuntament, el passat 2015 es va tancar amb un total de 2.207 recàrregues. Els punts més utilitzats són els dels aparcaments de la plaça Llibertat, amb 550 usos, i el de les Oques, amb una xifra de 440. En aquest darrer trimestre, segons exposava el regidor de Medi Ambient, ja s’han registrat prop de 1.200 cicles de càrrega i hi ha més de 70 usuaris registrats.

Els vehicles elèctrics són, proporcionalment més barats, tot i tenir un cost inicial més elevat. Un Renault Twizy, de dues places o d’una plaça més maleter, tindria, per exemple, un consum de càrrega de 1.600 watts, amb un cost de tarifa normal d’entre un euro i 1,20 euros. Una càrrega convencional, en cas que la bateria estigui completament buida, tardaria tres hores i mitja. Els cotxes elèctrics que actualment ja utilitzen els serveis municipals de l’Ajuntament tenen un motor més petit i una velocitat d’entre 60 i 70 quilòmetres per hora, adaptada per a l’ús urbà.

tracking