Diari Més

Cinema

El curtmetratge 'Timecode' es presenta per primera vegada a Reus

L’estrena va aplegar prop de 200 persones al Cinema Palace de Reus

El curtmetratge 'Timecode' es presenta per primera vegada a Reus

El curtmetratge 'Timecode' es presenta per primera vegada a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala principal del cinema Palace es va reservar ahir en exclusiva per a l’estrena del curtmetratge Timecode, guardonat amb La Palma d’Or al festival de Cannes. Prop de 200 persones es van reunir ahir per a gaudir de l’obra cinematogràfica amb segell de l’Escola de Cinema de Reus. Molts dels assistents venien per acompanyar i donar ànims a familiars o coneguts participants en el curt, com era el cas de Carlos Galbán, que afirmava: «Sabem que és un premi molt important i el tema de curtmetratges a Reus es valora molt«. Altres van venir moguts per la curiositat. «Hem vist força notícies del curt i del premi i això és el que ens ha motivat a venir», exposava Juan Manuel López.

El director del curtmetratge Juajo Giménez, no es va poder perdre aquest reconeixement. Tot i una setmana i mitja després encara té els sentiments a flor de pell i exposava com d’extraordinària va ser la fita: «Jo sempre envio els curtmetratges a Cannes, però era molt difícil. La probabilitat era mínima». En la mateixa línia, Giménez destacava que ara mateix estan gaudient del premi però que «ja es veurà tot el que representa».

El director també va voler explicar l’anècdota en què es va basar el film, completament ficcionat. Durant molts anys Giménez va treballar en una multinacional on, en els seus temps lliures, feia servir l’ordinador de la feina per escriure guions. Un dia, una companya hi va tenir accés i els va fer servir «de forma deslleial». El curtmetratge i el director va ser rebuts amb ovacions.

tracking