Diari Més

Serveis socials

Reus rebaixa els requisits per poder accedir a les beques menjador

L’ajuda econòmica augmenta a 1,7 milions i per al curs vinent se suprimirà el requisit que obligava a disposar de dos anys consecutius d’empadronament a la ciutat

Reus rebaixa els requisits per poder accedir a les beques menjador

Reus rebaixa els requisits per poder accedir a les beques menjadorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per al curs 2016-2017 l’Ajuntament i la Generalitat han augmentat la partida pressupostària de les beques menjador. Han passat d’1.650.000 euros, aproximadament aquest any, a 1.697,713 euros, ampliables a un màxim de 500.000 euros. Fins ara, aquest pressupost es repartia entre un 50% cada una de les parts. Des de l’Ajuntament es preveu que per al pròxim curs, la Generalitat contribueixi en un un 65%.

El principal canvi per al pròxim curs es troba en l’augment del barem econòmic que ha imposat la Generalitat. Així doncs, s’ha passat de 3 llindars econòmics a 2, de tal manera que es podrà garantir l’ajuda a més famílies. Segons va explicar ahir la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, en el cas de l’Ajuntament de Reus, aquest canvi no generarà l’augment de les ajudes ofertes, ja que des del consistori ja cobrien anteriorment el tercer tram dedicat a les famílies amb menys problemes econòmics. «El que sí farà és que la Generalitat aportarà més ajudes senceres a famílies i l’Ajuntament podrà funcionar com a complement», exposava Vilella.

Com a novetat d’aquest any també s’han suprimit els dos anys consecutius d’empadronament a Reus, un requisit que només exigia l’Ajuntament.

Complements i compactació

Amb l’augment de la dotació catalana, el consistori podrà centrar-se més en «les famílies amb vulnerabilitat social». A banda de les ajudes que pugui oferir la Generalitat en el barem de punts socials, l’ens reusenc oferirà un complement de 3 euros a aquelles famílies amb un barem econòmic del 60% que tinguin entre 10 i 14 punts socials, deixant només a pagar 10 cèntims a les famílies, i 1,20 euros a les famílies d’aquest tram amb menys de 10 punts. En el llindar econòmic del 100% el consistori ajudaria en un complement de 3 euros a aquelles famílies amb més de 10 punts.

En aquest sentit, l’Ajuntament implementarà una altra novetat per ajudar a les famílies monoparentals. Tal com explicava la regidora, amb l’augment del barem, aquestes famílies es veuen perjudicades.

Un any més, també es concedirà una ajuda per la conciliació familiar. En cas que les famílies superin els barems de la Generalitat però tots dos membres treballin durant l’horari de menjador i no puguin atendre a l’infant a casa, se’ls oferirà una ajuda de 5 euros, sempre i quan compleixin els criteris de l’Ajuntament. De la mateixa manera, també s’oferiraran ajudes de conciliació a famílies que reben tan sols la meitat de l’ajuda catalana. En aquest cas, se’ls oferirà la quantia fins a arribar a 5 euros, sempre i quant no rebin una ajuda superior entre la Generalitat i els complements del consistori.

Per últim, serà el segon any que l’Ajuntament ofereixi la possibilitat de compactar les subvencions. D’aquesta manera, es dóna l’opció a les famílies que no reben l’ajut complet de pagar la resta dels dies de menjador o repartir la beca per tal que s’estengui a tot l’any durant els dies de la setmana que l’escola consideri més convenient, juntament amb les famílies. «Hem deixat autonomia a les escoles per aquesta gestió», exposava Montserrat Vilella. L’any passat es van registrar 680 sol·licituds de compactació d’un total de 2.895 beques de menjador escolar.

tracking