Diari Més

Veïnal

El barris Fortuny i Mas Iglésies renuncien a les seves festes d'estiu

El descontentament polític i la manca de recursos fa que les entitats veïnals optin per no organitzar les celebracions

El barris Fortuny i Mas Iglésies renuncien a les seves festes d'estiu

El barris Fortuny i Mas Iglésies renuncien a les seves festes d'estiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manca d’ajudes i la falta d’implicació del govern al barri ha dut a l’Associació d’Amics del Barri Fortuny a no realitzar les festes de barri per segon any consecutiu. El «descontentament polític», tal com asseguren des de l’entitat veïnal, ha estat un dels principals factors que els ha dut a renunciar a les celebracions estiuenques a la zona. Consideren que abans d’invertir els diners en les festes de barri, hi ha altres problemes més importants a resoldre.

El descontentament veïnal també es deu a uns fets del passat 2014 quan les festes de les dues entitats de la zona van coincidir el mateix cap de setmana. Això va dividir la gent i va fer «anar de bòlit» tant als assistents com als representants polítics. En vistes d’aquesta situació, l’any passat van sol·licitar a la llavors regidora de Participació i Ciutadania, Montserrat Vilella, que no es repetís aquesta situació, fet que no van complir i un any més ambdues celebracions van acabar coincidint. «En bé» del barri, l’associació veïnal va renunciar a organitzar les festes durant l’estiu. En vistes d’aquesta desorganització política han decidit que, un any més, es mantindrien al marge d’aquestes activitats.

El barri Fortuny no és l’únic que es queda, en aquest cas, sense una de les dues festes. Mas Iglésies és el primer any que tampoc no les organitzarà. El principal motiu és la falta d’implicació de la gent. «Comporta molta feina i només som 4 a la junta», explica el seu president, Jordi Balust. Tampoc els convencia el model de les festes que s’estan duent a terme. A més, des de feia 2 anys l’associació havia deixat d’organitzar el sopar de la festa «perquè no volíem que els polítics es lluïssin». Així ho faran aquest any a les Parcel·les Cases.

Per la seva banda, des de l’Associació de Veïns Monestir afirmen que, tot i el descontentament polític, sí continuaran amb les festes del barri. Tot i això, «estem pensant de convidar als polítics però pagant», explica Alfons Berbel, president de l’entitat veïnal, que explica cada any, com és habitual, als representats polítics se’ls convida a qualsevol dels actes que es facin, sense pagar-ne el cost. Aquest any la cosa podria canviar. «Ells no fan res per ajudar-nos tampoc», exposa el president.

Tret de sortida a les festes

El passat cap de setmana es van donar per inaugurades les festes de barri. Els primers van ser els veïns del barri Montserrat. Les celebracions s’estendran a la gran majoria de carrers i zones de Reus fins a la primera setmana de desembre, que culminen les celebracions de l’Associació de Veïns de la Puríssima Concepció. En total, hi haurà 35 festes, concentrades, majoritàriament, en els caps de setmana de juny i juliol. El tret de sortida de les festes es va celebrar el passat dijous, en un acte organitzat al Centre Cívic Llevant.

Com a novetat d’aquest any, s’ha convocat un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials en què es podran publicar fotos de les festes de barri, perquè siguin un reflex de la participació veïnal i la vida dels barris. Es podran publicar les imatges al Facebook dels Centres Cívics de Reus amb l’etiqueta #areusfembarri. Els tres premis reconeixeran la Millor fotografia, la Millor imatge amb gent participant i la Millor imatge de col·laboració veïnal.

tracking