Diari Més

Policial

Els pagesos acusats d'aldarulls l'any 2009 arriben a un acord per no entrar a presó

Els quatre sindicalistes hauran d’indemnitzar als Mossos d’Esquadra amb 110.000 euros

Imatges d'uns sindicalistes a les portes dels jutjats.

Els pagesos acusats d'aldarulls l'any 2009 arriben a un acord per no entrar a presóCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre sindicalistes detinguts pels aldarulls durant la manifestació de la Unió de Pagesos pels carrers de Reus, l’any 2009, han arribat a un acord amb tres agents dels Mossos d’Esquadra, i finalment no entraran a la presó. Els quatre acusats han estat condemnats a sis mesos de presó —que no hi entraran— per delictes de desordre públic, i a una indemnització als set agents antidisturbis de gairebé 110.000 euros. Unió de Pagesos considera injusta la sentència, però asseguren que no tenien alternativa i per això l’han acatat.

Els fets van tenir lloc l’any 2009, quan es va celebrar una mobilització per part dels pagesos per reclamar preus justos a la pagesia, davant l’oficina comarcal d’Agricultura de Reus. Hi van participar unes 200 persones i uns 70 tractors. Van ser detinguts tres sindicalistes i, posteriorment, van imputar-ne quatre. L’acusació particular d’alguns membres dels Mossos d’Esquadra va demanar fins a 15 anys de presó.

Segons Unió de Pagesos, la càrrega dels Mossos d’Esquadra va ser desproporcionada, «ja que els sindicalistes acusats van patir contusions». Per aquest motiu, el sindicat va exigir la dimissió dels llavors conseller d’Interior, Joan Saura, i del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté.

tracking