Diari Més

Jocs Mediterranis

Els 2,4 milions dels Jocs Mediterranis permetran adaptar l'Estadi a la Segona Divisió

El camp de futbol no incrementa ara les 4.500 localitats actuals però «quedarà preparat» per créixer

Els 2,4 milions dels Jocs Mediterranis permetran adaptar l'Estadi a la Segona Divisió

Els 2,4 milions dels Jocs Mediterranis permetran adaptar l'Estadi a la Segona DivisióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inversió prevista per adequar l’Estadi com a un dels escenaris dels Jocs Mediterranis servirà, de retruc, per adaptar el camp de futbol a la Segona Divisió A, categoria en què es preveu que –si no té lloc una hecatombe aquest diumenge– s’inscrigui la temporada vinent el CF Reus, primer equip de futbol de la ciutat i el que habitualment hi entrena i hi competeix. Part dels 2,4 milions d’euros que Reus Esport i Lleure emprarà en millores a les instal·lacions esportives municipals de cara a Tarragona 2017 aniran a la substitució del terreny de joc dels roig-i-negres i a establir la divisió entre aficions necessària per a competir a la categoria de plata. Amb tot, les 4.500 localitats amb què compta l’Estadi no augmentaran amb el salt de categoria, de moment, tot i que el camp «quedarà preparat» per a créixer a mig o llarg termini. En aquest sentit, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, recordava que hi ha alguns camps de Segona Divisió amb aforament per a 4.500 o 5.000 persones i que l’han mantingut sense problemes.

En línies generals, i tal i com ja va recollir el Diari Més al seu moment, aquests 2,4 milions d’euros –dels quals 1,8 corresponent a la subvenció de la Diputació de Tarragona per als Jocs Mediterranis– serviran per «posar les instal·lacions al dia» en sis objectius generals que signifiquin millores de seguretat funcional, sostenibilitat i accessibilitat, adequació a les normatives i modernització del conjunt de les instal·lacions. En concret, hi ha previstos dos grans projectes que afecten a l’Estadi i al Pavelló Olímpic. En el primer cas, a més del canvi del terreny de joc actual, s’instal·larà un nou sistema drenant, de reg i de recollida d’aigües i es crearà un paviment perimetral de seguretat «per evitar possibles riscos als futbolistes».

Pel que fa al Pavelló Olímpic, s’actuarà sobre tres plantes per reformar els vestidors, s’hi ubicaran videomarcadors, s’impermeabilitzarà la coberta i s’hi ubicaran noves lluernes. Els videomarcadors, amb unes dimensions del 16 metres quadrats, incorporaran tecnologia led i esdevindran «adaptables a totes les modalitats esportives i al visionats de diferents formats audiovisuals».

Les feines, en tots els casos, les executarà Reus Esport i Lleure (RELLSA), amb un pressupost concret d’1,2 milions d’euros per al Pavelló Olímpic –que concentra les actuacions més costoses–, 1,1 milions per a l’Estadi i prop de 70.000 euros repartits entre altres costos. L’alcalde Carles Pellicer celebrava ahir, en la presentació de les remodelacions, que «el CF Reus es trobarà en unes condicions molt més favorables d’equipaments i de gespa» i recordava, de cada al duel que diumenge el posarà davant del Racing, que «l’objectiu és l’ascens i l’equip pot comptar amb el suport de l’Ajuntament».

Accessibilitat als equipaments

Pellicer i Cervera destacaven ahir la importància que aquests equipaments municipals esdevingui també accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Per això, en aquest àmbit, el Pavelló Olímpic presentarà un ascensor que permeti pujar a totes les plantes del recinte i l’Estadi anivellarà les boques d’accés a la zona de preferent amb la mateixa finalitat.

Compaginar activitat i reformes

Les feines d’adequació es portaran a terme, tant pel que fa al Pavelló Olímpic com també a l’Estadi Municipal, sota la premissa de no intervenir en l’activitat que habitualment es desenvolupa als equipaments, la qual el consistori «no perd de vista» els clubs que empren de forma assídua les instal·lacions. En el cas concret de l’Estadi, està previst mirar de cenyir al màxim la intervenció al període sense competició –es preveuen 16 mesos–, aquesta s’ha licitat amb caràcter d’urgència i començarà un cop s’hagi resolt el campió de Segona B.

tracking