Diari Més

Veïnal

Els veïns del Districte V sol·liciten disposar d'un òrgan representatiu

Cinc de les associacions veïnals que hi ha a la zona van presentar ahir la petició a l’Ajuntament, que estudiarà la proposta

Els veïns del Districte V sol·liciten disposar d'un òrgan representatiu

Els veïns del Districte V sol·liciten disposar d'un òrgan representatiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats veïnals del Districte V reclamen a l’Ajuntament «la constitució d’un òrgan de representació ciutadana» dins de l’àmbit d’aquesta zona de Reus. Així s’exposa a la petició escrita que van presentar ahir al consistori, firmada per cinc de les associacions de veïns que formen part del districte. Concretament són les entitats veïnals de Parcel·les Casas, el Barri Montserrat, la del Barri Fortuny i l’associació veïnal d’Amics del Barri Fortuny i, per últim, Mas Iglésies. D’aquesta manera, si es confirmés aquesta proposta, el Districte V seria el primer a tenir un òrgan o consell representatiu de la ciutat.

El document també expressa que es duu a terme aquesta acció «amb l’objectiu que periòdicament es convoquin reunions amb els responsables de les diferents regidories més directament afectades amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans d’aquesta zona de la ciutat». Des de les diferents entitats veïnals protesten que sovint les regidories sols actuen en una zona quan els seus ciutadans es queixen, però els problemes no es troben sols en un indret concret sinó que estan a tota la zona. «Tenim dèficits comuns», exposa Jordi Balust, president de l’associació de veïns Mas Iglésies, que ressalta també que «en lloc de fer les coses individualment hi ha la possibilitat de trobar-nos tots junts, fer treball en xarxa». De la mateixa manera ho expressen els altres membres que conformen aquesta petició. Pepita Roig, presidenta de l’entitat veïnal Amics del Barri Fortuny reclama «que pugui haver-hi més unió entre tots enlloc d’anar cadascú a la seva». De la mateixa manera, Isabel Moreno, presidenta de les Parcel·les Casas, constata que «si al barri Fortuny o Montserrat tenen un problema tenen el nostre suport, ja que afecta a tot el districte».

Ja feia temps que s’estava gestant aquesta idea, però el passat dilluns els representants veïnals es van trobar en una reunió conjunta amb Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. En aquesta reunió van veure els problemes comuns i van arribar a la conclusió que de forma individual no aconseguirien arribar als objectius sol·licitats, mentre que en conjunt podrien tenir més possibilitats. «Anem junts» remarca Domingo Martínez, president de l’associació de veïns del barri Montserrat. I és que el districte V aplega una extensa zona geogràfica de Reus que cobreix pràcticament tota la zona sud de la ciutat.

Balust vol fer èmfasi en què actualment a Reus només existeixen dos plans comunitaris: el del barri Sant Josep Obrer i el del barri Gaudí. En aquest sentit remarca que els altres districtes o zones no estan recollides dins aquests plans i tenen més dificultats per reunir-se o discutir les seves preocupacions amb les diferents regidories.

Nova ordenança de

participació

Per la seva banda, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, exposa que aquesta petició és un fet simptomàtic que cal fer una nova ordenança de participació, fet en el qual està treballant una Comissió especial de Participació. Crear un òrgan de districte és completament legítim i, segons la regidora, es contempla dins el Reglament Municipal de Participació de Reus. En aquesta línia, Flores exposa que preguntarà als sol·licitants sobre la urgència dels fets. «Si és urgent ho farem, si no esperarem a què l’ordenança estigui escrita».

tracking