Diari Més

Un 89% dels reusencs consideren satisfactori el servei municipal d'aigua

L'enquesta confirma la bona valoració de la claredat en la factura i el baix percentatge de gent que utilitza l'aigua de la xarxa per beure

Un 89% dels reusencs consideren satisfactori el servei municipal d'aigua

Un 89% dels reusencs consideren satisfactori el servei municipal d'aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 89% dels usuaris d’Aigües de Reusvalorenpositivament el servei i consideren que és«satisfactori»o «molt satisfactori» el serveique hanrebut al llarg de l’any 2015. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen de l’enquesta que la societat du a terme anualment entre els clients per valorar la seva satisfacció pel que fa al servei d’aigua. Alhora, l’enquesta confirma algunes de les tendències ja detectades els últims anys, com ara la bona valoració de la claredat en la factura (74%) i l’encara baix percentatge de ciutadans que utilitzen habitualment l’aigua de la xarxa per beure.

El principal objectiu de l’enquesta és el de determinar la satisfacció general dels reusencs envers el servei, amb la intenció de tenir en compte aquestes opinions de cara a implementar millores paulatinament. Així, a la resposta«Quin és el seu grau de satisfacció general?», un 83% dels usuaris afirma que es «satisfactori» i un 6% que és «molt satisfactori». Aquestes dades encaixen plenament amb els resultats obtinguts durant els dos anys anteriors (2013 i 2014), quan els clients domèstics que consideraven«satisfactori» o «molt satisfactori» el servei ja van ser el 89 i el 90%, respectivament.

La satisfacció general dels usuaris també es fa evident en relació a altres paràmetres estudiats. Un 74% dels usuaris afirma que «la factura és clara i entenedora» (un percentatge que creix any rera any) i un 85% valora«positivament»tant el subministrament d’aigua potable (pressió, continuïtat, etc) com «l’atenció al client rebuda». En aquest aspecte, la valoració és ara millorque en anys anteriors: 2015 (85%), 2014 (72%), 2013 (80%) i 2012 (78%).

La bona valoració del servei per part dels ciutadans també es deixa notar en la falta d’interrupcions del servei. Així, un 90% dels usuaris no va registrar cap interrupció del subministrament al llarg de l’any 2015, i entre els que sí van patir alguna incidència, un 84,6% recorda que va ser informat prèviament per part d’Aigües de Reus, mitjançant senyalització, cartells o mitjans de comunicació. D’aquí que l’atenció al client sigui un dels aspectes d’Aigües de Reus força ben valorat, amb un 85% que manifesta estar«d’acord» amb la manera com se’l va atendre.

Una de les tendències que l’enquesta confirma –de la mateixa manera que els anys anteriors– és l’encara baix percentatge de reusencs que utilitzen l’aigua de la xarxa per beure. Són un 21% aquells que diuen fer-ho habitualment, davant el 13% de l’any anterior. D’aquí que des d’Aigües de Reus, un cop més, s’insisteixi a animar tots els ciutadans a utilitzar l’aigua de la xarxa per beure després que, els últims anys, s’hagin implantat moderns processos de tractament i millora que doten l’aigua de major qualitat, especialment pel que fa a les seves característiques organolèptiques, és a dir, gust, olor i color.

Pel que fa a altres consideracions de caràcter general, els usuaris (igual que en anys anteriors) segueixen mostrant un important desconeixement sobre el consum d’aigua. Per exemple, un 94,7% confessa no saber, ni de manera aproximada, la quantitat d’aigua de xarxa que consumeix al seu domicili. En canvi, un 76,3% sí que afirma saber «el cost aproximat»de la seva factura, i un 93,3% és plenament conscient de «cada quants mesos li arriba la factura de l’aigua».

Des que Aigües de Reus du a terme aquesta enquesta entre els seus abonats i tot i que es resultats son força equilibrats, sempre es mira de tenir en compte les vies de millora que els clients proposen i així poder arrodonir el servei. L’objectiu es incrementar de manera continuada la satisfacció dels abonats. És per això que, per exemple, Aigües de Reus impulsa diversos projectes tecnològics que, essencialment, busquen la millora de la qualitat i l’atenció als abonats, que a partir d’ara fins i tot podran controlar la lectura dels seus comptadors a través del telèfon mòbil. Altres projectes tecnològics en els quals ja es treballa són l’actualització de la plataforma web i l’Oficina Virtual, amb la incorporació de nous apartats com són la gestió de correspondència digital, l’activació d’alertes per email o SMS, i el pagament de rebuts mitjançant una passarel·la integrada.

tracking