Diari Més

Medi Ambient

Reus treu a subhasta 350 contenidors en desús arran d'incendis o avaries

Un nou episodi de crema de contenidors afecta el carrer Ample

Reus treu a subhasta 350 contenidors en desús arran d'incendis o avaries

Reus treu a subhasta 350 contenidors en desús arran d'incendis o avariesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 350 contenidors de superfície dipositats al parc del servei de neteja i recollida de Reus estan a subhasta des de principis de setmana. L’Ajuntament se’n desprèn després d’haver-los acumulat al llarg dels anys, retirats de la via pública i en desús arran de diferents circumstàncies, entre les quals incendis –tant fortuïts com provocats– avaries, topades o deficiències aparegudes amb el pas del temps que els han convertit en «inservibles». La finalitat de la venda és recuperar un mínim de 6.500 euros –la xifra significa un import aproximat de 18 euros per cada contenidor que s’ofereix– per a les arques municipals i aquesta es posa en marxa a raó de l’interès manifestat per diferents empreses que reaprofiten parts dels contenidors inservibles, tal com apuntaven ahir fonts municipals.

L’operació resulta viable atenent a l’article 45 del Reglament de patrimoni dels ens locals, que concreta que «els béns no utilitzables, un cop valorats tècnicament, poden ser alienats per venda directa», com és el cas d’aquests 350 contenidors d’escombraries que passaran ara a mans d’un privat després d’haver-se considerat que no podrien tornar a emprar-se per la seva funció.

En total, es tracta de 180 contenidors de rebuig, paper i envasos amb capacitat per a 3.200 litres i de càrrega lateral; 75 de fracció de rebuig amb capacitat per a 1.100 litres; i altres 95 de fracció d’orgànica preparats per a acollir 700, 600 o 240 litres depenent del model. L’empresa que presenti l’oferta més elevada en el marc del procediment que segueix la subhasta ara oberta podrà passar a fer-se càrrec dels contenidors al moment de l’adjudicació i un cop s’hagi acreditat com a gestora de residus.

Les mateixes fonts destacaven ahir el fet que no tots els contenidors a la venda corresponen al reguitzell de recipients que han patit incendis provocats en els darrers anys, tot i que una part d’ells sí que han estat retirats del carrer cap al parc del servei de neteja i recollida de Reus per aquest motiu. Els béns adjudicats hauran de ser recollits del punt on ara es troben en un termini màxim de set dies a partir del moment en què se’ls trobi nou propietari. Si no és així, s’entendrà que l’adjudicatari renuncia de forma tàcita als mateixos i a l’import abonat.

Inspeccionar el material

Els interessats en accedir a la subhasta de contenidors poden concretar una visita amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament per tal d’accedir a inspeccionar els béns que s’ofereixen. El termini per a la presentació d’ofertes econòmiques finalitzarà el 30 de maig a les dues del migdia i qui acabi obtenint els contenidors haurà de fer-ne efectiu el preu a la caixa municipal en un màxim de dos dies hàbils.

Un nou episodi de crema de contenidors afecta el carrer Ample

El carrer Ample va ser el nou escenari d’un altre acte de vandalisme per crema de contenidors. Els fets, segons confirmava el cos de Bombers de la Generalitat es van produir a un quart de nou del matí, quan van cremar tres contenidors a l’alçada del número 55 de la via. Una dotació es va desplaçar fins al lloc dels fets i en un quart d’hora van tenir controlat el foc. L’incendi va deixar completament cremat el contenidor de plàstic i va afectar en un 15% els del costat, de rebuig i cartó. Sobre el volt del migdia, els tres elements de la via pública van ser substituïts. La investigació, duta a terme pel cos policial de la Guàrdia Urbana, segueix en curs. Segons fonts policials, asseguraven que els continus episodis similars esdevinguts durant els últims dos mesos és fruit d’un grup format per 2 o 3 piròmans que es dediquen a cremar contenidors com a «bretolada». «És gent que els agrada veure com el sistema de seguretat va de bòlit amb aquests aldarulls», explicaven fonts de Mossos d’Esquadra, qui remarcava que el cos policial resol relativament fàcil, ja que els piròmans tenen uns patrons repetitius.

tracking