Diari Més

Cultura

'Timecode', el curtmetratge produït per l'Escola de Cinema de Reus, guanya la Palma d'Or a Cannes

El barceloní Juanjo Giménez ha dirigit la peça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El millor curtmetratge d'aquesta edició del Festival de Cannes téfirmareusenca. Produït per l'Escola de Cinema de Reus (ECIR), i dirigit pel barceloní Juanjo Giménez, el jurat oficial del certamen ha decidit que 'Timecode' era la millor peça curta d'aquesta edició, i l'ha acabat reconeixent amb la Palma d'Or aquest diumenge al vespre.El curtmetratge havia aconseguit passar a la fase final del Festival entre un total de 5.008 peces, i havia estat una de les 10 elegides per la final.

Aquest és el segon curtmetratge que produeix l'Escola de Cinema de Reus, on Juanjo Giménez n'és professor.David Villanueva, director de l’ECIR i productor de ‘Timecode’ explicava, quan es va saber que la peça havia passat a la fase final del Festival de Cannes, que «la clau de l’èxit és el treball dur». També afegia que «els nostres alumnes no només s’emporten l’experiència d’anar a concursos i festivals, sinó que també els hi serveix per fer currículum».

Segons afirmava el productor, «’Timecode’ és un curtmetratge diferent, especial i europeu», una història de secrets i descobriments protagonitzada per dos vigilants d’un aparcament on la dansa hi juga un paper clau. La interpretació dels dos protagonistes va a càrrec de Lali Ayguadé i Nicolas Ricchini.El cinema Reus Palace portarà l'estrena del curtmetratge a la ciutat el proper 30 de maig a dos quarts de 8 de la tarda, amb entrada gratuïta.

'Timecode', el curtmetratge produït per l'Escola de Cinema de Reus, guanya la Palma d'Or a Cannes

'Timecode', el curtmetratge produït per l'Escola de Cinema de Reus, guanya la Palma d'Or a CannesCedida

tracking