Diari Més

Seguretat

Els veïns de Mas Iglesias proposen informadors per millorar la seguretat

Es tractaria d’una parella de persones que haguessin de fer treballs de serveis a la comunitat

La plaça del parc de Mas Iglesias és un dels punts on hi ha més incivisme de la zona.

Els veïns de Mas Iglesias proposen informadors per millorar la seguretatOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’associació de veïns de Mas Iglesias han demanat a la Guàrdia Urbana de Reus poder disposar d’informadors per millorar la seguretat i vigilància a la zona. Segons informa Jordi Balust, president de l’entitat veïnal, «es tractaria d’usuaris que haguessin de fer treballs de servei a la comunitat».

Balust exposa que des de l’associació sempre han demanat que hi hagués més agents de proximitat, que es moguessin a peu per la zona. Farà prop d’un mes, l’entitat va demanar precisament a la Guàrdia Urbana que augmentés els agents a peu o de paisà per la zona, però els van respondre que era complicat desplegar-hi agents extres. En vistes de la situació, els veïns van proposar al cos policial local poder incorporar informadors de carrer que vigilessin la seguretat del barri. Sobretot, el que volen vigilar és la sortida del col·legi d’Eduard Toda i el parc del Mas Iglesias a la tarda i al vespre, que és la zona on es concentren més actes incívics. La Guàrdia Urbana els va comunicar que estudiarien la proposta i que buscarien el perfil dels informadors en persones que han de complir treballs de servei a la comunitat. D’aquesta manera, aquests treballadors podran atendre directament els comportaments incívics que localitzin, a la vegada que podran avisar a la policial quan sigui necessària una actuació més directa.

Balust també demana que la vigilància de la patrulla de proximitat que hi ha ara mateix a la zona se centri més en la sortida del col·legi Eduard Toda, al carrer Jaume Vidal i Alcover, en lloc de fer-ho al pas de peatons de l’avinguda Francesc Macià. «Els nens a vegades són incontrolables», exposa el president.

Agents

cívics

«Des de sempre hem dit que el que ens agrada és el model de policia de proximitat», afirma Jordi Balust. El president també recorda que al 2009, el govern socialista d’aquella època, va impulsar el servei d’agents cívics, on diverses parelles s’encarregaven de vigilar diversos punts de la ciutat i posar-hi ordre, com per exemple alguns d’ells els parcs i carrers del Mas Iglesias, en lloc de la patrulla de proximitat de la Guàrdia Urbana.

tracking