Diari Més

Urbanisme

Els barris de Reus tindran un servei de neteja exhaustiu a partir de juny

De dilluns a dissabte es realitzaran actuacions especials complementàries a les habituals

Els operaris del servei de neteja feien proves per saber quins són els millors productes.

Els barris de Reus tindran un servei de neteja exhaustiu a partir de junyOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir de juny diversos barris i zones perifèriques de la ciutat comptaran amb un nou servei de neteja més exhaustiu, complementari al ja existent. Aquesta setmana, els operaris dels serveis de neteja de l’Ajuntament, han començat a fer proves per saber quins són els productes i aparells més efectius que caldrà utilitzar per a aquesta neteja més concreta.

Es tracta d’un programa de neteja de taques amb hidronetejadora als barris. Els dilluns s’actuarà al barri Fortuny, a la urbanització Juncosa i a les Parcel·les Cases, els dimarts i dimecres a la zona sis, que aplega una extensa àrea del barri Sant Josep Obrer, Mas Abelló, Mas Pellicer, Mas Iglesias i el barri Montserrat. La zona dos i tres es durà a terme els dijous, al barri Immaculada, barri Gaudí i urbanització Pelayo. La urbanització Quintana, els jardins de Reus, la zona Muralla i Mas Carpa tindran el seu torn els divendres. Per últim, els dissabtes es treballarà en l’avinguda del Carrilet, la plaça Europa i la urbanització Sol i Vista.

Les màquines que duen a terme aquesta actuació acostumen a treballar només al centre de la ciutat, explicava Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, durant les proves que es van realitzar el passat dilluns a la plaça Gabriel Ferrater del barri Fortuny. El regidor també va remarcar que es vol «intensificar més la neteja a la ciutat i fer-ho una mica més a fons» i posava d’exemple la neteja del terra de la plaça, que està negre per culpa de la contaminació i la resina dels arbres. Les proves es van fer amb fregadores, hidronetejadores i esbandidores i servien per determinar quina era la manera més ràpida i efectiva de treure tota la brutícia i tornar el seu color original a la plaça.

A l’estiu és quan s’intensifiquen les males olors per culpa de la calor, i és quan és més necessària la neteja, explicava Monseny. L’any passat es van programar aquestes actuacions però és la primera vegada que es tractarà durant tot l’any zones concretes i actuacions determinades en diferents barris de Reus, que estan catalogades en «16 taques». És a dir, les zones més destacades dels barris.

Al 2003 es va presentar la campanya Fem dissabte, on els serveis de neteja de l’ajuntament actuaven de forma intensiva durant només aquest dia. Però es va deixar de fer als barris per problemes d’afectació al trànsit, ja que calia tallar diversos carrers. Des de llavors que no es feia un servei així, recordava Monseny.

tracking